El cantautor Roger Mas, l'humorista Peyu, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, el Cor Jove de l'Orfeó Català o el Festival Internacional de Màgia de Torroella de Montgí (Fimag) són alguns dels noms més destacats que portarà a Torroella de Montgrí la programació estable del primer semestre de 2016 de l'Auditori Teatre Espai Ter.

La programació, d'un total de 15 espectacles, arrencarà el 21 de febrer (12h), amb La flauta màgica, que enceta el bloc familiar.

Les propostes de Teatre començaran amb la representació de l'obra Ligeros de equipaje, de la Cia. Viridiana (28 de febrer, 19h), que evoca el drama de la retirada i exili de les tropes republicanes el 1939. En un registre ben diferent, hi haurà l'obra còmica Planeta i-Neptú (25 de març, 21h), de l'humorista Peyu, conegut del programa APM de TV3.

La màgia arribarà de la mà de la Fira Internacional de Màgia (FIMAG 2016), i especialment de l'apartat La Fira de Màgia al Carrer, que portarà a Torroella de Montgrí els millors mags del món, entre el 27 de maig i el 5 de juny. La Gran Gala Internacional de Màgia FIMAG 2016 serà el 4 de juny.

La programació musical inclou Roger Mas, que presentarà Irredempt (16 d'abril a les 21h). La Jove Orquestra Nacional de Catalunya & Bandart interpretarà com a peça principal la simfonia núm. 3 Heroica de Beethoven (23 de març).

Dins del mateix bloc de música, el Cor Anselm Viola de Torroella de Montgrí iniciarà el projecte coral L'Empordà canta (20, 21 i 22 de maig) amb la idea de mostrar a Torroella de Montgrí la vitalitat de la música coral.

A l'Espai Ter hi haurà el grup vocal In crescendo, guanyador del concurs Oh Happy Day de TV3 (21 de maig, 21h) i El Cor Jove de l'Orfeó Català (21 de maig, 21h). El Cor Anselm Viola portarà a terme el seu concert d'estiu (3 de juliol).