La banda de tribut Tornem a Sau iniciarà aquest divendres, 5 de febrer, una gira per Catalunya que arrencarà a la sala La Mirona de Salt amb Pep Sala d'artista convidat i en la qual, segons el cantant Jonathan Argüelles, es mostrarà "l'essència d'un concert de Sau".

Argüelles, músic que ha passat per un bon nombre de grups, molts d'ells dedicats a rememorar la cançons d'algun grup de referència, està "encantat" amb la resposta del públic a aquesta iniciativa que coincideix amb el 30 aniversari del naixement de la formació del desaparegut Carles Sabater.

L'encarregat d'encarnar Sabater sobre l'escenari puntualitza de tota manera que la posada en marxa del projecte l'any d'aquesta efemèride és "una casualitat" i que no és Tornem a Sau l'encarregada de protagonitzar els homenatges a Sau.

Argüelles, però, destaca que, en la gira, hi participarà l'excomponent de la banda original, Pep Sala, qui a més ha composat un tema per a l'ocasió, anoment Instants en un paper, al costat d'un altre exintegrant de Sau com és Joan Capdevila.

"L'objectiu final és repassar les cançons més emblemàtiques d'un grup que té molts fidels, encara que ens centrarem en les de la primera època", detalla Argüelles.

L'elecció de la posada en escena ha estat la d'evitar posar-li segell propi als temes "i intentar ser el més fidels possible als originals per oferir aquesta essència de com era un concert de Sau".

La gira, després d'arrencar a Salt aquest divendres a les 23 hores, passarà per les principals ciutats de Catalunya. La pròxima parada serà a L'era del Sot de Vic el 12 de febrer; la seguirà la Sala Zero de Tarragona el 20 de febrer; la sala Luz de Gas de Barcelona el 27 de febrer; El Sielu de Manresa que els rebrà el 4 de març; i fins arribar a Lleida, on la banda donarà per finalitzada la gira en un concert l'11 de març a la sala La Manolita.