Barei, amb 'Say yay', representarà Espanya en la 61a edició del Festival d'Eurovisió que es farà a Estocolm (Suècia) entre els dies 10 i 14 de maig. Aquesta madrilenya de 33 anys, que va cantar en aquest tema íntegrament escrit en anglès, ha estat la més votada entre el públic i el jurat espanyol.

Així s'ha decidit en el programa 'Objectivo Eurovisión', que s'ha emès en directe aquest dilluns a La 1 de TVE, d'acord amb la suma de vots del jurat Internacional (un 30%), dels membres del jurat d'artistes en plató (30%) i del televot del públic espanyol (un 40%).

Barei, que es diu Bárbara Reyzábal, ha estat l'elegida d'entre els sis joves artistes que optaven a representar Espanya en el certamen.

Barei ha estat la favorita del públic -- que ha votat mitjançant missatge de text SMS o trucada a un número 905-- i del jurat present al plató, integrat per la representant d'Espanya el 2015, Edurne; Carlos Marín, cantant líric espanyol del quartet internacional d'èxit 'Il Divo'; i la guanyadora d'Eurovisió el 2012, Loreen.

El jurat internacional --compost per quatre països participants en Eurovisió (França, Itàlia, Regne Unit i Suècia), amb cinc membres cadascun seleccionats per les organitzacions de televisió d'UER (FTV, RAI, BBC i SVT), sobretot professionals de mitjans de comunicació i seguidors del Festival d'Eurovisión-- ha preferit, per la seva banda, Salvador Beltrán i la seva cançó 'Días de alegría'.

La representant espanyola al Festival d'Eurovisió 2016 interpretarà un tema, 'Say yay!', escrit íntegrament en anglès, cosa que no havia ocorregut fins ara en el cas espanyol. El cas més pròxim va ser el 2002, quan Rosa ha defensat el tema 'Europe's living a celebration', amb lletra en anglès i castellà.

Nascuda a Madrid el 1982, Barei té dos discos al mercat --'Billete para no volver' y 'Throw the dice'-- -- i una carrera musical de més de 16 anys, amb influències del pop americà, el soul i la música negra. Guanyadora del Festival de Benidorm amb 18 anys, canta i compon sobretot en anglès i ha estat autora de cançons per a artistes com Malú i Edurne, o la japonesa May J.