El reconegut xef de cuina Benoît Violier, del restaurant Hôtel de Ville de Crissier, va morir diumenge a la nit al seu seu domicili aparentment després suïcidar-se, segons va informar la policia del cantó suís de Vaud. Violier, de 44 anys i que tenia nacionalitat francosuïssa, havia obtingut innombrables guardons i ostentava tres estrella Michelin.

La fiscalia suïssa ha obert una investigació penal, que ha encarregat a la divisió de la policia criminal, per establir les causes definitives de la seva mort, però segons el comunicat que la policia va fer públic diumenge a la nit "l'interessat hauria posat fi als seus dies". La mort va succeir només tres setmanes després que el seu restaurant, que ja ostentava tres estrelles Michelin, obtingués el títol de "millor restaurant del món" per part de La Liste, una prestigiosa revista francesa sobre gastronomia. Precisament, els dirigents de la Guia Michelin han emès un comunicat en el qual es mostren "abatuts per la seva desaparició".

Estrelles franceses

Ahir es van donar a conèixer les estrelles Michelin de França. Segons el nou repartiment, el xef francès Alain Ducasse va obtenir la seva tercera estrella amb el restaurant que regenta a l'hotel Plaza Athénée de París, però va perdre una de les tres que tenia fins ara en el també prestigiós hotel parisenc Le Meurice.

L'edició 2016 per a França de la famosa guia gastronòmica recompensa igualment amb una tercera estrella Le Cinq, situat al Four Seasons George V, també a la capital, sota la direcció de Christian Li Squer. Al Plaza Athénée, Ducasse "proposa maridatges de sabors inèdits i agita els codis de l'alta gastronomia", segons van assenyalar els responsables de la guia.