El conseller de Cultura, Santi Vila, i la presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, Isona Pasola, van defensar ahir el relat "heterodox" de la gala dels premis Gaudí presentada per Rossy de Palma, encara que van coincidir que a la celebració "hi va haver moments poc televisius" i "alguns problemes tècnics".

Vila, que va rebre al costat del president Carles Puigdemont els guanyadors al Palau de la Generalitat, va demanar que s'"aclareixi" què va passar, ja que "hi va haver problemes respecte a la producció".

Això no obstant, el conseller de Cultura va declarar que fa una valoració "notablement positiva" de la gala presentada per Rossy de Palma.

Així, Vila va defensar el relat heterodox de la vetllada: "Des del Govern volem que la cultura sigui inquieta, que innovi i que arrisqui", i va afegir: "Sempre que es genera risc, hi ha controvèrsia".

Per la seva part, Isona Passola va explicar als mitjans que des de la junta "prenen nota" per a l'any que ve: "Alguns moments de la gala no van funcionar ja que potser era poc televisiva", encara que "en directe era fascinant", va valorar.

Passola va defensar la "dimensió heterodoxa" de la posada en escena, proposta per reivindicar la tradició innovadora de figures com Gaudí o Dalí, i que es va aconseguir amb "només una cinquena part del pressupost de la gala dels Premis Goya".

Passola es va mostrar entusiasmada amb l'actriu Rossy de Palma de presentadora i va puntuar la seva actuació en la gala amb un notable: "Rossy és una estrella internacional. I, a més, les parts més artístiques del guió van ser idea seva. Li poso un 8 o un 9."