Girona estarà representada a la Berlinale per un dels seus directors més joves, Damià Serra Cauchetiez, i pels actors també joveníssims Nil Cardoner i Roger Príncep. Aquests dos protagonitzen el curtmetratge On the roof (En la azotea), dirigit pel primer, una producció d'ESCAC Films basada en un dels projectes de final de carrera de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya.

El prestigiós festival de cinema de Berlín, que arrencarà el proper dia 11, projectarà On the roof a la secció Generation, dedicada al cinema infantil i juvenil.

El film, rodat a Girona el 2014, narra la història d'Adrián, un noi de 12 anys que per defensar un amic haurà d'enfrontar-se a la seva colla, a la qual troba cada dia en un edifici a mig construir per espiar una noia que pren el sol nua en el bloc del davant.

El gironí Nil Cardoner, que entre d'altres projectes ha participat en la sèrie Polseres Vermelles i la pel·lícula Fènix 11.23 de Joel Joan i Sergi Lara, i Roger Príncep -vist en pel·lícules com El Orfanato, de J.A. Bayona o Los Girasoles Ciegos, de José Luis Cuerda-, són els protagonistes d'aquesta història que gira entorn de la idea de grup durant l'adolescència.

"En aquella etapa de la vida en què formar part d'un grup és el més important, un d'aquests nois descobreix la seva homosexualitat", va explicar Serra al Diari de Girona durant el rodatge.

D'altra banda, ahir es va donar a conèixer la representació espanyola a la Berlinale. Entre altres, hi haurà María Valverde en qualitat d'"estrella emergent" del cinema europeu, i també el xef internacional del País Basc Andoni Luis Aduriz, que serà present al festival amb el documental Campo a través. Migaritz intuyendo un camino, dirigit per Pep Gatell.

Espanya estarà present també en la secció Berlinale Special amb la sèrie The Night Manager, de la cineasta danesa Susanne Bier, una coproducció britànic0-espanyola-nord-americana.

També hi haurà la cinta Tras el cristal (1986), d'Agustí Villaronga, recuperada en el marc del 30è aniversari dels premis Teddy, de temàtica homosexual.

D'altra banda, la novel·la Pan de limón con semillas de amapola, de Cristina Campos (1975), és un dels onze llibres seleccionats per la Berlinale per presentar als productors com a material d'interès per a futures pel·lícules.