El Sismògraf d'Olot tindrà per primer cop "rèpliques" i s'allargarà més enllà dels quatre dies que dura el festival. Enguany es farà del 31 de març al 3 d'abril amb una trentena d'espectacles de dansa que es complementaran amb vuit muntatges més just abans i durant els mesos d'abril, maig i agost.

Entre les propostes, destaquen noms com la companyia Mal Pelo amb El cinquè hivern, Cesc Gelabert amb Foot-ball, i també companyies internacionals com la danesa Hello!earth o la francesa Bivouac.

També es podran veure cinc estrenes, totes coproduccions del festival, com Bailamos sota la direcció d'Inés Boza, i també l'adaptació en petit format de Siena de la companyia La Veronal.

En la segona edició com a mercat estratègic, el Sismògraf unirà dansa i salut i també una trobada de professionals del sector amb diferents activitats.

El Sismògraf arriba a la setena edició -la segona des que es va convertir en mercat estratègic de la dansa a Catalunya- amb una programació que inclou una quarantena d'espectacles.

Per primer cop s'han programat 8 "rèpliques", muntatges que no es faran el cap de setmana del 31 de maç al 3 d'abril i que portaran la dansa a la capital garrotxina abans que comenci el festival i els mesos d'abril, maig i agost.

La companyia danesa Hello!esarth presentarà Life in the universe, un muntatge que proposa als espectadors endinsar-se a la natura equipats amb uns auriculars des d'on reben instruccions.

La directora artística del festival, Tena Busquets, destacava ahir també la proposta de la companyia espanyola La Veronal amb el muntatge Siena Site. Es tracta d'una adaptació en petit format de l'espectacle Siena que ha tingut molt bona acollida internacional.

La idea, segons Busquets, és poder portar el muntatge a teatres petits de Catalunya gràcies a aquesta nova versió urbana.

Cinc estrenes

La programació inclou cinc estrenes, totes coproduccions amb el festival. Es tracta de Bailamos d'Inés Boza, SenZa TeMPo & Giulia Valle; Follow the leader de XeviXaviXou, basat en la idea dels fans i el preu de la fama; Si sabes lo que hay de la Fundación Collado-Van Hoestenberghe, Espheres del Moviment Lantana i finalment Etherfeel fest de Strada Aerial Show.

Aquest últim muntatge de dansa aèria serà l'acte de cloenda del diumenge amb una posada en escena de 16 ballarins enfilats en una estructura gegant on també hi haurà pols de colors.

Per la seva banda la compa?nyia francesa Bivouac portarà A corps perdus amb dansa acrobàtica, dansa i circ que es farà a la plaça de braus d'Olot.

La relació de la dansa amb el benestar és el fil conductor d'aquesta nova edició, que comptarà amb activitats relacionades en aquest àmbit. La idea és obrir el festival a altres professionals com el sanitari o també a persones en risc d'exclusió social, malalts o esportistes per aconseguir "eixamplar" i arribar a aquell públic que no acostuma a veure espectacles de dansa.