carta setmanal

preparem la quaresma de la misericòrdia

09.02.2016 | 07:12
preparem la quaresma de la misericòrdia
preparem la quaresma de la misericòrdia

Dimecres, amb la celebració significativa de la imposició de la cendra, començarem la Quaresma d'enguany. Ha de ser l'oportunitat per viure intensament aquest any jubilar de la Misericòrdia.
El mateix Papa ho manifesta en la butlla del jubileu: "Que la Quaresma d'aquest any Jubilar sigui viscuda amb major intensitat, com a moment fort per celebrar i experimentar la misericòrdia de Déu. Quantes pàgines de la Sagrada Escriptura poden ser meditades en les setmanes de Quaresma per redescobrir el rostre misericordiós del Pare! Amb les paraules del profeta Miquees també nosaltres podem repetir: Vós, oh Senyor, sou un Déu que perdoneu les culpes, que no manteniu per sempre l'enuig. Vós us complaeu a estimar. Vós, Senyor, tornareu a compadir-vos de nosaltres i a tenir pietat del vostre poble. Destruireu les nostres culpes i llançareu al fons del mar tots els nostres pecats (núm. 17)".
Tanmateix, és necessari que manifestem a tothom la misericòrdia de Déu que acollim, com a deixebles de Crist, amb el nostre capteniment personal i comunitari. A semblança de Jesús, el Misericordiós que passà fent el bé i acollint els afligits, cal fer-ho present perquè també esdevinguem icones de la misericòrdia del Pare.
Per això, durant aquesta Quaresma, les meves cartes setmanals recordaran i intentaran actualitzar les "obres de misericòrdia".
Com recordava en les prioritats pastorals, tot subratllant una de les finalitats del jubileu: "En aquest Any Sant, podrem realitzar l'experiència d'obrir el cor a tots els qui viuen en les més contradictòries perifèries existencials, que amb freqüència el món modern dramàticament crea. Quantes situacions de precarietat i patiment hi ha al món avui!.... En aquest Jubileu, l'Església serà criada a guarir encara més aquestes ferides, a alleujar-les amb l'oli de la consolicació, a embenar-les amb la misericòrdia i a guarir-les amb la solidaritat i l'atenció que reclamen".
Obrim els nostres ulls per mirar les misèries del món, les ferides de tants germans i germanes privats de la dignitat, i sentim-nos provocats a escoltar el seu crit d'axuili. Que les nostres manys estrenyin [...](extret del Full Parroquial).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Arrenca a la UdG el congrés de la nau de la catedral

Arrenca a la UdG el congrés de la nau de la catedral

El simposi internacional «Obra Congrua, 1416», que commemora el 600 aniversari de la...

El MoMA revela un dels secrets per netejar obres: la saliva

El MoMA revela un dels secrets per netejar obres: la saliva

La pols i la neteja és una de les obsessions dels gestors del museu de Manhattan que conserva...

La Nit de Santa Llúcia serà molt urbana a l´Hospitalet de Llobregat

La cultura urbana i la combinació de diferents disciplines artistes marcaran la 66a Nit de...

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema