El "quidditch", el joc d'escombra de Harry Potter, es fa realitat

Madrid va acollir el cap de setmana la I Copa d'Espanya de la modalitat, una barreja entre rugbi, handbol i el joc de la pilota presonera

09.02.2016 | 07:12
Els Madrid Wolves, guanyadors de la I Copa d´Espanya de quidditch.

Algunes històries de ficció fascinen milions de lectors de tot el món amb els seus personatges i trames, cosa que fa que moltes persones vulguin viure en aquesta realitat paral·lela on, en ocasions, la màgia és possible, i això fa, per exemple, que els jocs d'escombra de Harry Potter es facin realitat.
Els llibres i pel·lícules d'aquesta saga són part d'un fenomen en el qual els lectors i seguidors implanten tradicions i esports de la ficció, com el "quidditch".
Aquesta modalitat, que segons les novel·les de Harry Potter es juga volant sobre escombres, ha arribat a Espanya, on joves apassionats per aquestes històries i els jocs d'equip practiquen una disciplina que barreja el rugbi, l'handbol i el joc de la pilota presonera.
Un dels equips de "quidditch" més longeu d'Espanya és el Malaka Vikings, que va representar Andalusia en el campionat nacional d'aquest esport que es va celebrar el cap de setmana passat a Rivas Vaciamadrid (Madrid) i que va ser vencedor en el torneig regional enfront dels equips de Granada i Jerez de la Frontera (Cadis).
La fundadora i vicepresidenta de Malaka Vikings, Paula Marmolejo, va explicar que es prenen aquest esport "molt de debò" i que, encara que no volin, segueixen unes regles similars a les de la ficció amb caçadors, colpejadors, guardians i cercadors que intenten anotar tots els punts possibles.
Marmolejo va assenyalar que per marcar punts s'ha de passar una pilota anomenada "quassel" per uns cèrcols, i que s'assembla "una mica al rugbi, perquè hi ha placatges, encara que estan una mica més limitats perquè solament es poden fer amb una mà i sempre per davant", de genolls per a dalt i d'espatlles per a baix.
Com en els llibres, l'"snitch" daurat és la pilota més preuada del joc, que en la ficció vola al seu antull, però que en la realitat és "una persona de groc que pot defensar-se fins i tot amb moviments de karate per no ser atrapada", ja que suma 30 punts en el marcador de l'equip que el capturi.
Sobre les opinions que provoca aquest joc, Marmolejo va comentar que "la gent es queda impactada, pensa que és de frikis o no entenen el "quidditch" com a esport", una idea que va definir com equivocada, ja que "tota la gent que es mofa després ho prova i es queda a l'equip".

L'equip més veterà
L'equip Malaka Vikings va ser fundat al setembre de 2014 al costat d'uns altres tres a Espanya i des de llavors ha utilitzat les xarxes socials per créixer i aconseguir jugadors sense límit d'edat per als seus entrenaments i tornejos.
Paula Marmolejo va destacar que en el "quidditch" els equips són mixtos i que el reglament ?exi?geix només que hi hagi un màxim de sis jugadors de tots dos sexes.
Aquest club està format per trenta persones que tenen entre 17 i 28 anys, i que troben en el "quidditch" un esport de contacte que es fon amb la màgia i el món de la ficció.
No obstant això, l'equip Madrid Wolves va ser el campió d'aquesta primera copa espanyola en vèncer als Bizkaia Boggarts 140-70. Els Malaka Vikings van quedar en tercera posició per davant dels Gasteiz Gamusins.
Els andalusos Malaka Vikings, tot i quedar en tercera posició, aniran juntament amb els guanyadors espanyols al campionat europeu, després que els segons classificats renunciessin a assistir-hi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema