Els hongkonguesos que vul?guin evitar l'assetjament del seu parents sobre el perquè de la seva solteria durant les reunions que des d'ahir començaven a rebre a l'Any Nou Llunar, podran estalviar-se el mal tràngol gràcies una nova pàgina web de l'illa que ofereix parelles a mida.

La pàgina web (obdoh.com), normalment cercador d'ocupació, ofereix als solters de la ciutat -sobretot a elles- el "lloguer" de parelles per evitar les incòmodes situacions personals amb què els no aparellats han de bregar, en una cultura en la qual la progènie és sagrada i no estar casat abans dels 30, un sacrilegi.

D'aquesta manera, les respostes a més d'una desena d'anuncis que ofereixen la possibilitat de contractar acompanyants durant les múltiples celebracions familiars i socials que l'entrada del nou any xinès porta amb si, per un mòdic preu d'uns 30 dòlars l'hora, van desbordar "www.obdoh.com" la setmana passada.

"La proposta va sorgir a tall d'anècdota, per donar una nota simpàtica a la celebració d'aquestes dates, però no ens esperàvem que la reacció dels clients fos tan forta", va assegurar Xania Wong, fundadora d'Obdoh, una plataforma que ofereix feina i professionals a temps parcial per a treballs immediats i puntuals.

Pràctica habitual

Encara que es tracta d'una novetat a Hong Kong, aquesta pràctica és quelcom habitual en la societat xinesa, on encara perviuen estrictes tradicions socials, com la de considerar una falta de respecte dels fills cap als pares no donar-los descendència.

L'opció del nòvio de lloguer, per tant, es presenta com una solució ideal per als puntuals esdeveniments familiars, entre ells esmorzars maratonians, llargues visites a cases de familiars de més edat o cerimònies de tè.

Al marge de la factura per hores, els "contractats" podran degustar els menjars locals reservats per a aquestes festes i fins i tot podran engreixar el seu xec a través dels "lai see" o "hongbao", els populars sobres vermells amb diners que els avis lliuren a nens i joves solters al començament del nou any.

Però aquestes recompenses requeriran abans una preparació prèvia que no és en va, com memoritzar la informació sobre la nova "parella", preparar una història convincent sobre com va aparèixer en la seva vida i saber donar la resposta apropiada als familiars més exigents sobre quins són els plans de futur dels ?enamorats.

Un lloc que tampoc està a l'abast de qualsevol que desitgi fer caixa aquestes festes, ja que els candidats han d'enviar a l'anunciant un vídeo en el qual expliquen en mig minut per què són els aspirants perfectes a aquesta tasca.

Pel que fa a la possibilitat de donar realitat a la ficció a través del contacte físic, aquest ha d'estar pactat per endavant, i està "completament prohibit besar i anar més enllà, encara que agafar-se de la mà i donar alguna abraçada serà necessari per aparentar normalitat", diu un altre dels anunciants.

"Hauràs de mostrar els teus dots de cavaller, ser atent, afectuós, no fumar i usar un llenguatge correcte", es demana en un dels anuncis.

La web d'ocupació ofereix acumular experiència en els avatars familiars i omplir la butxaca de la futura arca comuna com el "nuvi" perfecte... Encara que sigui per un dia.