Demanen legislar contra l'apologia de l'anorèxia i la bulímia a Internet

El Col·legi d'Advocats
de Barcelona prepara una proposta perquè el Congrés adopti mesures legals

09.02.2016 | 07:12

El director de l'Agència Catalana de Consum (ACC), Alfons Conesa, va assenyalar ahir la necessitat que a Espanya es legisli contra l'apologia de l'anorèxia i la bulímia a Internet. Conesa va explicar que un equip del Col·legi d'Advocats de Barcelona, que forma part de la Taula del Diàleg per a la Prevenció dels Trastorns de la Conducta Alimentària, està preparant una proposta perquè el Congrés legisli sobre la prohibició de les pàgines a Internet que inciten a l'anorèxia i la bulímia perquè hi hagi manera de tancar-les i respondre a les demandes de pacients i famílies.
El director de l'ACC va fer pública aquesta iniciativa dos dies abans que se celebri a Barcelona el Simposi "Anorèxia i Internet", organitzat per la Taula del Diàleg per a la Prevenció de Trastorns de la Conducta Alimentària, creada per l'ACC el 2012 i en què participen 21 institucions. En aquesta reunió, professionals de diferents àmbits analitzaran l'impacte que tenen les xarxes en aquest tipus de malalties i les propostes d'actuació per prevenir aquestes influències perjudicials.
"L'anorèxia pot ser causa que condueixi a la mort", va subratllar Conesa, que va reclamar més eines per poder lluitar contra els web que tenen una influència negativa en la conducta dels joves. Va recordar que mentre a França l'apologia de l'anorèxia està tipificada com a inducció al suïcidi i aquestes webs i blogs estan prohibides, aquí cal fer "filigranes" per establir mesures de protecció contra elles i respondre a les denúncies de malalts i famílies.

Un hàbit massa estès
En el simposi "Anorèxia i Internet", la Taula de Diàleg per a la Prevenció dels Trastorns de la Conducta Alimentària presentarà l'estudi "Trastorns alimentaris i hàbits de recerca a internet: resultat d'una enquesta de població clínica", elaborat per un equip de metges i psicòlegs a partir d'una enquesta clínica a 294 pacients.
Entre les conclusions d'aquest informe destaca que la primera recerca a Internet de continguts perillosos en aquest àmbit es realitza als 15,5 anys i el 60 % dels pacients d'anorèxia i bulímia busquen com aprimar-se ràpidament o dietes extremes per perdre pes.
El coordinador de l'estudi, Eduardo Serrano, va assenyalar que Internet s'ha convertit en la gran plataforma d'informació sobre salut malgrat que sigui difícil discernir la qualitat d'aquesta. "Les xarxes i Internet tenen un gran impacte en aquest tipus de malalties", va assegurar Serrano, que va insistir en la necessitat d'adoptar mesures de protecció.
Serrano va destacar també que l'estudi constata que consultar sobre conductes alimentàries a Internet "és un hàbit estès" entre els pacients, que "més de la meitat busca continguts no saludables i que les recerques s'inicien en l'adolescència, l'etapa vulnerable quan acostuma a debutar l'anorèxia".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema