El Cine Club Vuitimig de Cassà de la Selva organitza del 12 al 14 de febrer la setzena edició de la Mostra d'Animació i Curtmetratges de Cassà (MACCA).

Les activitats començaran divendres (22 h) al Centre Recreatiu de la vila amb la tercera edició de l'única mostra dedicada al vídeo de les comarques gironines, un aparador íntegrament gironí del sector, amb treballs de bandes i realitzadors del darrer any.

Com cada any, un dels artistes participants a la mostra tindrà un protagonisme destacat ja que també hi oferirà un concert. En aquesta ocasió serà el cantant i pianista Eduard Gener, una de les veus més singulars i carismàtiques de l'escena gironina.

L'acte també comptarà amb l'actuació del músic cassanenc Antoni Mas, que participarà en un petit homenatge a la coneguda botiga cassanenca Can Tramuntana, protagonista d'un dels videoclips, i que està a punt de tancar després de gairebé un segle d'activitat.

Dissabte 13 de febrer es durà a terme el concurs Correcurts, que es projectaran el diumenge (19 h) a la Sala Centre Recreatiu. La mecànica consisteix a rodar i editar en 24 hores un curtmetratge de dos minuts. En total, es concedeixen 1.000 euros en premis.

Dissabte (16.30 h) serà destinat al cinema d'animació amb l'habitual col·laboració de Cinètic i d'El Meu Primer Festival, que oferiran un total de 3 sessions.

La MACCA també oferirà tallers infantils, la mostra de treballs del festival de curtmetratges Julius, i, entre altres activitats, inclourà el lliurament del premi Domènec Torrent i Gelmà, enguany al Cineclub Vilafranca, entitat amb més de 40 anys, responsable del Festival de Cine del Vi i del Cava.