El conseller de Cultura, Santi Vila, va anunciar ahir que es ?reunirà dilluns que ve amb el ministre de Cultura en funcions, Íñigo Méndez de Vigo, amb la intenció de "generar complicitats", cosa que "és compatible amb el procés independentista de Catalunya", segons va dir.

El nou conseller de Cultura de la Generalitat va aclarir que es tracta d'"una primera presa de contacte" i que s'abordaran els temes "a grans trets", amb consciència que el Govern espanyol "està en funcions i té la capacitat de decisió que té".

En la roda de premsa oferta amb motiu de la presentació del festival Sismògraf, Vila va subratllar que és important "acostar-se" al Ministeri de Cultura amb "presumpció de bondat" i va assegurar que hi ha hagut "bona predisposició per les dues bandes" durant els contactes previs que han permès marcar la data de la reunió.

Increment de pressupost

Santi Vila també va avançar que una de les prioritats de la seva conselleria serà "incrementar el pressupost de Cultura", perquè "és un indicador clar de la importància que un govern dóna a la cultura".

Segons la seva opinió, "la cultura ha de tenir un paper essencial" en "el país que estem construint", per tant, "durant la legislatura que ens ha de portar a la independència, ha d'observar-se ja un augment en el pressupost destinat a cultura".

Vila vol que aquesta pujada sigui "significativa i sostinguda en el temps" i que, "els anys vinents", es pugui arribar als nivells "dels països de referència", que destinen "un dos per cent del seu pressupostos a cultura".