Amics de la Unesco de Girona va presentar ahir una nova campanya que uneix la llengua, la poesia i els llibres. La campanya, impulsada amb el suport del Centre de Normalització Lingüística de Girona i els Serveis Territorials de Cultura, consisteix en l'organització en els propers dos mesos de tres actes que volen difondre la llengua, la poesia i els llibres.

El diumenge 21 de febrer (11 h) es commemorarà el Dia Internacional de la Llengua Materna amb una passejada literària pel Barri Vell de Girona dedicada a Ramon Llull, l'any en què se celebra el 700 aniversari de la seva mort.

Un mes més tard, el 21 de març, és el Dia Mundial de la Poesia. A Girona la celebració serà uns dies abans, el dijous 17 de març (19 h) a la Biblioteca Carles Rahola, on es llegirà en diverses llengües un poema inèdit d'Olga Xirinacs.

Finalment, el 23 d'abril, Sant Jordi i Dia Mundial del Llibre, es commemorarà amb la iniciativa Girona, mots i flors, que reuneix en un cartell l'etimologia d'una flor amb un fragment literari que la il·lustra.