El cantautor de Solsona Roger Mas presentarà avui a l'Auditori de Girona Irredempt, un disc de veu i guitarra despullada, amb el qual «torna als orígens», segons ha explicat el compositor.

A Irredempt aquest cantautor de perfil poètic reprèn les «formes clàssiques» de la cançó d'autor, després de tres anys de gira amb la Cobla Sant Jordi, i afronta el repte de buscar «l'essència total de la cançó».

La veu i la guitarra són el centre de la posada en escena que ha ideat Roger Mas juntament al creador Lluís Danés i que recrea l'estil tradicional del cantautor d'una manera «molt actual», segons ha informat l'Auditori de Girona.

El disc està compost per dotze temes gravats «d'una sola tirada», per així «afavorir la naturalitat de la interpretació», segons el músic.

Entre les cançons s'inclou una versió del poema Lo compte Arnau, de Verdaguer, així com una cançó de bressol tradicional de Salvador de Bahia i un poema de Goethe de l'any 1782 titulat El rei dels verns.

En total, «dotze històries d'amor i de guerra, de passat, de present i de futur, d'anhels i d'enyorances, de fets reals i imaginaris».