Barcelona va acollir ahir les celebracions de l'Any Nou xinès, la festivitat més important i tradicional de la comunitat xinesa arreu del món. El tret de sortida va ser una desfilada que va sortir de l'Estació del Nord i que van presenciar, entre d'altres, l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, o el secretari per la Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, Oriol Amorós.

Gent de totes les edats lluint vestits tradicionals, dracs i lleons xinesos van amenitzar la cercavila, que va finalitzar a l'Arc de Triomf. Per emfatitzar la fusió cultural, i coincidint aquests dies amb les Festes de Santa Eulàlia, hi van participar colles castelleres, figures de correfoc i trabucaires.

La cercavila va recórrer els carrers Roger de Flor, Ribes, Nàpols, Ausiàs Marc, passeig Sant Joan i Lluís Companys. En algun tram hi havia penjats els tradicionals fanalets vermells, color que, segons les ?supers?ticions i junt amb el so fort dels tambors, ajuden a espantar els mals esperits i rebre la prosperitat.

L'any 4713 en la cultura xinesa va començar oficialment dilluns i enguany és el del Mico de Foc. Segons dades del cens de l'Ajuntament, a Barcelona resideixen 17.487 xinesos.