Els humans són cada vegada més insensibles als continguts violents o sexuals

15.02.2016 | 07:12

Una nova eina d'anàlisi que mesura els estats emocionals desenvolupada per investigadors de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha demostrat empíricament que els humans estan perdent capacitat emocional d'excitació enfront de determinats continguts, com la violència o el sexe. Segons ha informat la UPF, aquest fet s'ha demostrat en el procés científic de validació d'una escala per mesurar estats emocionals, com el plaer i l'excitació, en temps real, denominada The Affective Slider (AS).
Els investigadors Alberto Betella i Paul Verschure han constatat, en un estudi publicat a la revista científica PLoS ONE, que "les persones són cada vegada més insensibles als estímuls altament excitants que van des de la violència al sexe".
Betella i Verschure han explicat que el treball tenia un doble propòsit: "D'una banda, calia provar la fiabilitat de la nova escala AS i, d'altra banda, volíem saber si podíem replicar les qualificacions proporcionades per InternationalAffective Picture System (IAPS)".
L'IAPS consisteix en un banc d'imatges amb múltiples categories semàntiques utilitzat com a estàndard en estudis de psicologia i que permet obtenir dades individuals a partir de la resposta dels subjectes davant els estímuls.
Davant el segon objectiu, els investigadors han conclòs que existeix una resposta afectiva significativament menor als estímuls emocionals, és a dir, que els autors mostren empíricament que "avui dia les imatges IAPS no impacten tant com en el passat".
Els resultats de l'estudi han apuntat a una "desensibilització dels continguts que provoquen excitació", que segons els autors és causada "molt probablement per la gran presència d'aquest tipus de continguts en els mitjans de comunicació".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema