El papa Francesc ofereix una multitudinària missa a la perifèria de Mèxic

Unes 300.000 persones van rebre el pontífex al municipi d'Ecatepec, una zona amb alts índexs de pobresa i de delinqüència

15.02.2016 | 07:12
Milers de persones van rebre el papa Francesc en la missa més nombrosa en la seva estada a Mèxic.

El papa Francesc va denunciar ahir a la multitudinària missa que va celebrar a Ecatepec com el comportament de l'home crea "una societat de pocs i per a pocs". A l'àrea del centre d'estudis d'Ecatepec (a la perifèria de la capital mexicana) es van concentrar prop de 300.000 persones per escoltar el pontífex, que va triar oficiar missa en aquest municipi que té un alt nivell de marginació i de violència. Francesc va explicar en la seva homilia que el somni de Déu "està contínuament amenaçat pel pare de la mentida, per aquell que busca separar-nos, generant una societat dividida i enfrontada".
El Papa va començar el seu sermó tot recordant que ha començat la Quaresma, que precedeix la Pasqua, i que "és un temps especial per recordar el regal del nostre baptisme, quan vam ser fets fills de Déu". "L'Església ens convida a reavivar el do amb què se'ns ha obsequiat per no deixar-lo dormit com alguna cosa del passat o en algun calaix dels records" i va convidar en aquest període a "recuperar l'alegria i l'esperança que fa sentir-nos fills estimats del Pare".
El Papa també es va referir al sofriment de quan "experimentem el dolor que neix de no sentir reconeguda aquesta dignitat que tots portem dins". "Quantes vegades hem hagut de plorar i penedir-nos per adonar-nos que no hem reconegut aquesta dignitat en uns altres", va exclamar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema