La pel·lícula El renacido, del mexicà Alejandro González Iñárritu, va ser l'estrella diumenge a la nit de l'edició número 69 dels Bafta en emportar-se cinc dels vuit premis als quals optava, en una cerimònia que va donar l'esquena a cintes en principi favorites com, Carol i El pont dels espies.

Millor pel·lícula, director, actor principal (Leonardo DiCaprio), direcció de fotografia (Emmanuel Lubezki) i so van ser les cinc categories en les quals es va imposar El renacido, a la qual va seguir per nombre de premis Mad Max: Furia en la carretera, que se'n va endur quatre del set a què optava: millor disseny de producció, millor vestuari, millor maquillatge i perruqueria i millor muntatge.

El renacido, basada en la novel·la de Michael Punke, que narra la venjança del caçador Hugh Glass, va servir a González Iñárritu per a reconciliar-se amb els Bafta després d'haver marxat amb les mans buides l'any passat amb la pel·lícula Birdman.

"Hem viscut moments molt durs filmant El renacido, però tots han estat recompensats ara", va dir el director en la roda de premsa posterior a la gala.

Els Bafta van donar l'esquena a les dues principals favorites, Carol i El pont dels espies, que van arribar amb nou nominacions cadascuna, però només es va poder concretar en una.

Carol, la història d'amor entre Therese Belivet (Rooney Mara) i Carol Aird (Cate Blanchett) en uns Estats Units de la dècada de 1950, basada en una novel·la de Patricia Highsmith, comptava amb les nominacions de millor pel·lícula, director, actriu, actriu secundària i guió adaptat, però va marxar de Londres amb les mans buides.

El pont dels espies, el film de Steven Spielberg que narra un intercanvi entre Estats Units i la Unió Soviètica en plena Guerra Freda, va guanyar únicament un premi. Spielberg va pujar només a l'escenari per rebre el guardó que va reconèixer al britànic Mark Rylance com a millor actor secundari.

El gran triomfador de l'edició d'enguany va ser González Iñárritu, que va completar la seva gran nit amb el premi com a millor director, categoria en la qual va superar Todd Haynes (Carol), Adam McKay (La gran apuesta), Ridley Scott (Marte) i Spielberg (El pont dels espies).

En el cas del protagonista de la seva pel·lícula, el nord-americà Leonardo DiCaprio, va ser un dels més aclamats de la catifa vermella i un dels més emocionats en recollir el guardó. DiCaprio, que aspira a guanyar el seu primer Oscar en la seva cinquena nominació, es va imposar a Bryan Cranston (Trumbo), Matt Damon (Marte), Michael Fassbender (Steve Jobs) i Eddie Redmayne (La chica danesa). "Això no només és una pel·lícula, és un viatge èpic en el qual ens embarquem tots. Ha estat una aventura extremadament especial en la meva vida. Vam fer la nostra feina, vam posar l'ànima i el cor en aquest projecte, i estic feliç de formar part d'aquest film", va dir DiCaprio, exultant, en el moment de rebre el premi.

Pel que fa a la categoria femenina, el Bafta a millor actriu protagonista va ser per a la nord-americana Brie Larson per la pel·lícula L'habitació, paper amb què va guanyar el Globus d'Or i pel qual és la favorita per endur-se l'Oscar. Larson es va imposar a Cate Blanchett (Carol), Saoirse Ronan (Brooklyn), Maggie Smith (The Lady in the Van) i Alicia Vikander (La chica danesa).

Finalment, en la categoria d'actriu secundària, la guanyadora va ser la britànica Kate Winslet pel film Steve Jobs, un premi pel qual competia amb Alicia Vikander (ExMachina), Jennifer Jason Leigh (Els odiosos vuit), Julie Walters (Brooklyn) i Rooney Mara (Carol).