Ell és un raper avantguardista i trencador i ella una superestrella del pop, però Kendrick Lamar, amb cinc guardons, i Taylor Swift, amb tres incloent el de millor disc de l'any per "1989", van compartir aquest dilluns la glòria en la 58 edició dels premis Grammy celebrats a Los Angeles.

Després de tres hores i mitjana de cerimònia, Lamar va obtenir els reconeixements al millor disc de rap ("To Pimp Up a Butterfly"), millor cançó i actuació de rap ("Alright"), millor col·laboració de rap ("These Walls") i millor vídeo musical per "Bad Blood" amb Taylor Swift.

No obstant això, el guardó més cotitzat, el de millor àlbum de l'any, va anar a parar a Taylor Swift per "1989", que va fer triplet en vèncer també en vídeo musical ("Bad Blood") i millor àlbum de pop vocal.

Després de la gala, Swift acumula ja deu premis de l'Acadèmia de l'Enregistrament en la seva trajectòria.

En el seu discurs, Swift va recordar que és la primera artista femenina que guanya dues vegades el Grammy a millor àlbum.

Altres triumfadors de la nit van ser la formació de soul-rock Alabama Shakes, que van guanyar els premis a millor àlbum de música alternativa ("Sound & Color"), millor cançó roquera i millor actuació de rock ("Don't Wanna Fight").

L'anglès Ed Sheeran va obtenir dos gramòfons, entre ells el premi a la millor cançó per "Thinking Out Loud".

També dos Grammy es van ndur Mark Ronson i Bruno Mars incloent el de millor enregistrament pel seu èxit "Uptown Funk".

Altres artistes que es van portar a casa dos reconeixements van ser Little Big Town, The Weeknd, D'Angelo, Jason Isbell i Chris Stapleton.

A més, el premi a millor nou artista va ser para Meghan Trainor, que va agrair el guardó entre enormes llàgrimes.