L'Arxiu del Bisbat de Girona unifica un fons de més de 40.000 pergamins

17.02.2016 | 07:14

L'Arxiu Capitular de la Catedral i el de la Biblioteca Diocesana de Girona han finalitzat un procés d'unificació d'un fons de més de 40.000 pergamins.
Segons el director dels Arxius i de la Biblioteca, mossèn Joan Naspleda, «el fet de tenir els dos ar?xius al mateix edifici del Seminari permetrà una major eficàcia en el procés de restauració, conservació i catalogació d'un fons de més de 40.000 pergamins que van del segle IX al segle XX». Es tracta, indiscutiblement, d'una de les col·leccions de pergamins més importants de Catalunya.
Quant als pergamins provinents de l'arxiu de la Catedral, el conjunt més antic (d'entre els segles IX i XIII) ja es troba catalogat, i aquest 2016 s'iniciaran els treballs de restauració i de catalogació de la resta per posar aquest fons a disposició d'experts i historiadors. La cessió, aquest 2015, de 16 planeres especialment destinades a pergamins per part del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, permetrà també la conservació adequada d'una part important d'aquestes 40.000 peces.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema