Un total de 10 bandes participaran a “Strena’t a l’INTRO”, la primera fase del Concurs de Música Emergent de Girona INTRO 2016, que tindrà lloc en escenaris del Festival Strenes els dies 8 i 15 d'abril i en el marc del 360Fest, el 30 d’abril. Són Sotrac, Tortellinis, Failovers, Rooms, Edward Stlin, The Holy Sinners, Greda Street Band, Xakras, Erio i Rif de Tramuntana. Les set primeres han estat escollides pel jurat, Xakras per votació popular, i les altres dues han guanyat els concursos Salt The Musics 2015 i Escena Bisbalenca 2015.

D'entre tots els participants, 4 bandes per passar a la següent, que tindrà lloc a La Mirona on les bandes actuaran com a teloneres de formacions reconegudes.

<iframe width="650" height="345" src="https://www.youtube.com/embed/a-tsprjMZ7I" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Durant la primera fase i amb la voluntat de ser una plataforma i una eina d’informació per als grups emergents, l’INTRO ha organitzat, conjuntament amb l’Espai Marfà, tallers gratuïts adreçats a bandes novells.

El proper, Comunica la teva banda amb èxit a l’entorn digital, a càrrec de l’empresa Playbrand, tindrà lloc el 2 de març a La Marfà.

En aquest enllaç pots conèixer totes les bandes que han participat a l'INTRO.