El Papa defensa els anticonceptius en relació amb el virus del Zika

En l'avió de tornada a Roma, des de Mèxic, Francesc va defensar l'amistat entre Joan Pau II i Anna Tymienicka

19.02.2016 | 07:13

El papa Francesc es va referir ahir a dos dels assumptes més espinosos que afronta l'Església catòlica en els últims dies, en el vol de tornada a Roma des de Mèxic: el perill per al fetus en cas que la mare es pugui contagiar amb el Zika i l'amistat del difunt papa Joan Pau II (1978-2005 ) amb una filòsofa. En l'habitual roda de premsa que ofereix sempre a la tornada d'un viatge, el pontífex va respondre durant 45 minuts a dotze preguntes formulades per representants dels 76 periodistes de mitjans de comunicació internacionals que van viatjar amb ell.
Les malformacions en el fetus, que afecten les dones embarassades que es contagien del virus del?Zika, que s'està propagant per Amèrica Llatina, ha motivat que les autoritats proposin l'avortament o evitar l'embaràs com a «mal menor». Davant d'aquesta situació, un dels periodistes que van volar amb Bergoglio va preguntar per la postura de l'Església. El primer que va aclarir el Papa és que «l'avortament no és un mal menor: és un crim», va afirmar. Però Francesc no va tancar la porta a la possibilitat d'evitar els embarassos amb l'ús de contraceptius, el «mal menor».
A més, el Papa va recordar que el papa Pau VI (1963-1978), en una situació difícil a l'Àfrica (la guerra al Congo Belga), «va permetre a les monges utilitzar anticonceptius davant la possibilitat que fossin violades». Encara que va demanar «no confondre el mal d'evitar l'embaràs, per si sol, amb l'avortament».

Amistat amb les dones
Un altre dels temes d'actualitat que es va abordar en l'avió de tornada de Mèxic va ser la publicació de les cartes entre el papa Wojtyla i la seva amiga, la filosofia americana d'origen polonès Anna-Teresa Tymieniecka, en què s'intueix que existia una relació profunda entre ells.
«Jo coneixia aquesta relació d'amistat quan estava a Buenos?Aires. Tothom ho sabia», va explicar. Així mateix, per a Bergoglio «no hi ha res dolent en tenir una amiga» amb la qual poder parlar i va confessar que ell mateix demana sempre opinió a les dones.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema