El 40% de la població no pot estudiar en el seu idioma

22.02.2016 | 07:13

El 40% de la població mundial no té accés a l'educació en una llengua que parli o entengui, el que perjudica l'aprenentatge dels estudiants, especialment els pobres, segons va indicar ahir la UNESCO. En algunes societats multiètniques s'ha imposat amb freqüència una llengua per a l'educació, de vegades per necessitat, com l'espanyol en nombrosos països de Llatinoamèrica, l'anglès o francès en molts estats africans o el farsi a l'Iran, va assenyalar l'organització.
Aquest estudi de l'Informe de Seguiment de l'Educació en el Món (GEM), elaborat per un equip independent i publicat per la UNESCO, apunta que això dificulta el progrés dels alumnes que no parlen en les seves comunitats l'idioma que s'imparteix a l'escola , i crea desigualtats respecte als que sí el practiquen.
A tall d'exemple, aquest document, titulat «Si no entens, com pots aprendre?», reflecteix que el 94% dels alumnes de sisè curs a Hondures que parlen a casa la llengua del col·legi havia adquirit les habilitats bàsiques de lectura , enfront del 62% dels indígenes. A l'Iran, l'adquisició d'aquestes competències s'eleva al 95% dels alumnes parlants de farsi i es redueix al 80% entre els parlants d'altres llengües locals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema