Acollir el foraster

23.02.2016 | 07:11
Acollir el foraster

El papa Francesc, en el seu missatge de Quaresma ?d'en?guany, remarca que és un miracle que la misericòrdia de Déu viscuda ens impulsi a estimar, mitjançant les obres que l'Església ha titulat «de misericòrdia». Ens recorden que la fe es tradueix en accions concretes i quotidianes per ajudar les persones en el cos i en l'esperit. Així es desperta la nostra consciència, sovint adormida davant del drama dels qui es troben sense sostre. Pensem que la carn de Crist o el mateix Crist es fa visible martiritzat, nafrat, foraster, sense sostre, com diu el Papa.
Jesús també s'identifica amb el foraster. Recordem l'escena evangèlica del judici final de Sant Mateu: «Era foraster i em vau acollir».
En els darrers anys s'ha multiplicat el nombre de persones que, en emigrar dels seus països per moltes causes, i la majoria cercant la possibilitat d'una vida digna, han vingut a viure a les nostres ciutats i als nostres pobles.
Fonamentalment, l'obra de misericòrdia actualitzada ens proposa que de forasters els convertim en «propers», «en proïsme», a semblança d'aquell bon samarità de la paràbola. Jesús converteix en proper algú desconegut, deixat a la cuneta, necessitat.
Cal remarcar que, a més de fer-ho amb ajudes puntuals, cal ajudar els immigrants a cercar un treball permament que els permeti guanyar-se el pa, regularitzar la seva situació legal, afrontar les dificultats reals perquè puguin trobar allotjament o habitatge, a més de l'atenció sanitària, l'educació i, si s'escau, les ajudes per esdevenir ciutadans del país...
Tanmateix i, sobretot en ciutats i viles grans, ens trobem amb persones anomenades «sense sostre». Són les que s'han quedat sense habitatge a causa dels impagaments de les hipoteques; són les que viuen rellogades en espais reduïts, les que potser durant temps s'han vist en la necessitat de compartir els llits en diverses hores («llits calents»), les que no poden pagar els lloguers perquè no tenen ingressos suficients [...] (extret del Full Parroquial d'aquesta setmana).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema