Descobreixen un nou mecanisme i fàrmacs per tractar malalties autoimmunes

23.02.2016 | 07:11

Un estudi coordinat pel doctor Pere Santamaria de l'Idibads de l'Hospital Clínic i de la Universitat de Calgary (Canadà) ha descobert en un treball amb ratolins un nou mecanisme cel·lular en cadena que regula la resposta autoimmune i un nou tipus de fàrmacs que actuen sobre aquest circuit cel·lular. El treball, que publica la revista Nature, proporciona un nou enfocament per comprendre i tractar les malalties autoimmunes, sense comprometre la immunitat general de l'individu.
La investigació ha estat realitzada en models animals i demostra per primera vegada que els limfòcits T reguladors autoreactius, que protegeixen l'organisme contra malalties autoimmunes concretes, es poden expandir in vivo de forma eficient i reproduïble. Segons ha explicat Santamaria, per tractar la malaltia, s'han d'eliminar els limfòcits defectuosos, però els fàrmacs actuals no tenen mecanismes per distingir-los dels normals i provoquen que el pacient quedi desprotegit davant d'altres malalties.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema