Eren les nou del matí, i molts dels assistents ja tenien la mirada posada en algunes de les obres que va presentar l'artista Dolors Bosch al primer pis del claustre gòtic de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona.

Ahir al matí es va inaugurar la mostra de la pintora gironina, un conjunt de 320 obres, entre ceràmiques i pintures, que es podien adquirir gratuïtament.

La presentació va anar acompanyada d'una lectura de poesia a càrrec de la poeta Francesca Laguarda.

El procediment per obtenir una de les obres és ben senzill: qualsevol persona pot fer-ho omplint un formulari a la secretaria de la Facultat de Lletres.

A partir d'allà li serà donada una etiqueta la qual podrà col·locar sobre qualsevol de les obres exposades per tal de retirar-la un cop acabada la mostra.

Dolors Bosch va justificar aquesta iniciativa de la següent manera: «Tinc un estudi molt petit, i entre pausa i pausa dels meus treballs artístics he decidit fer aquest tipus de donació a totes aquelles persones que en siguin receptives. Està bé que l'art pugui canviar d'aires i de mans».

L'objectiu de l'artista amb aquesta mostra i, sobretot, amb aquesta iniciativa tan poc habitual, és valorar la feina d'una manera diferent, no amb un preu remunerat amb diners, sinó amb l'efecte sensorial i emocional que espera que tinguin els interessats a adquirir una de les seves peces.

La durada de l'exposició serà fins al 12 de març i l'adquisició de les obres es podrà realitzar qualsevol dels dies.

A més a més, demà, dins el marc de l'esdeveniment, tindrà lloc una xerrada a càrrec de l'arquitecte, poeta i professor Quim Español titulada L'art, matemàtica tenebra.