La Cobla del Futur nasqué fa tres anys, amb l'objectiu de formar una cobla de joves músics catalans menors de 30 anys. L'objectiu d'enguany és preparar un repertori que treballi la interpretació a una, dues i tres cobles. Us podeu inscriure fins al 28 d'abril

La convocatòria 2016 escollirà 22 joves instrumentistes de cobla que actuaran el 28 de maig a l'Auditori de Girona. La tria es farà a partir del currículum presentat.

En aquest concert els joves que formin la Cobla del Futur, actuaran al costat de la Principal de la Bisbal, i els seus solistes professionals també conduiran els assajos parcials. La direcció del concert i del projecte és a càrrec de Francesc Cassú.

Calendari de treball: 27 de maig, matí de 10 a 14 h; tarda de 16 a 19 h. I 28 de maig, matí de 10 a 14 h, tarda: assaig i concert.

cloenda de calella com a capital de la sardana

Durant tot el 2015, la població de Calella (Maresme) ha celebrat ésser la Capital de la Sardana i, en el decurs d'aquests dotze mesos, hi ha hagut una gran munió d'actes relacionats amb la sardana. Ara arriben a la cloenda, que serà el proper diumenge 28 de febrer. L'Agrupació Sardanista de Calella ha articulat un programa d'actes extens per tal de finalitzar la seva capitalitat de la Sardana 2015. Tot seguit us en detallem la proposta:

A les 12 del migdia, a la plaça de l'Ajuntament, audició de sardanes amb la cobla La Bisbal Jove.

A les 6 de tarda, a la Sala Mozart, concert breu a càrrec de la cobla Marinada de Badalona.

Acte protocol·lari de traspàs de la bandera de la capitalitat entre les poblacions de Calella (2015) i Mollerussa (2016). Tot seguit, actuació dels Maduixots, Castellers de l'Alt Maresme.

A les 7 de la tarda, espectacle titulat Retrats d'un sentiment amb la cobla Marinada i la colla sardanista Violetes del Bosc.

La cobla Marinada és l'encarregada de posar-hi la música i la colla Violetes del Bosc, la dansa; ambdós col·lectius acompanyaran la interpretació de l'actor Jordi Brunet en un text escrit per a l'ocasió pel dramaturg Màrius Moneo.

Retrats d'un sentiment és un viatge als darrers 150 anys de la història de Catalunya, on l'espectador podrà conèixer la realitat social i cultural del país en les diferents etapes que ha viscut. La sardana, considerada dansa nacional de Catalunya, ha jugat un paper molt important durant el darrer segle, i ha evolucionat juntament amb els fets històrics del país i amb la transformació de la societat catalana. A la vegada, l'espectacle pretén ser una reflexió sobre el futur incert de la música per a cobla i la sardana.

Durant l'espectacle s'interpretaran sardanes i obres de Josep Blanch i Reynalt, Antoni Agramont, Ricard Lamote de Grignon, Conrad Saló, Josep Serra, Joaquim Serra, Joan Roure i Jané, Manel Saderra i Puigferrer, Juli Garreta, Jordi Molina i Marc Timón. Concretament seran: La masovera guapa, El foc de Castelló, Camí de llum, Als peus de la Verge, Neguit, Dubte, Juny, Calella, ciutat pubilla i Please don't stop the music.

fira de la mel a crespià

Aquest cap de setmana se celebra la Fira de la Mel a Crespià (Pla de l'Estany). La Fira de la Mel de Crespià data de l'època medieval, ja que la població era i és un dels principals productors de mel del país i un dels punts més importants d'exportació a altres països, com Itàlia, França... Enguany tindrà lloc el cap de setmana del 27 al 28 de febrer, i hi podreu trobar l'autèntica mel de Crespià, la de milflors. Anotar que en aquesta població hi ha grans plantacions de nous que es podran adquirir en aquesta mateixa fira. També hi haurà altres productes artesanals com embotits, formatges o vi. El dissabte a la tarda, ballada de sardanes amb la cobla La Principal de Porqueres.