La Giorquestra amb Daniel Müller Schott revelen els mecanismes d'una simfònica

El prestigiós solista i l'orquestra gironina ofereixen una sessió didàctica als escolars i diumenge actuaran a l'Auditori

29.02.2016 | 07:07
Daniel Müller-Schott durant l´assaig de divendres amb la presència dels escolars gironins.

Un total de 250 nens i nenes de quatre centres d'ensenyament de les comarques gironines van estrenar divendres la nova funció didàctica que l'Auditori de Girona ha posat en marxa conjuntament amb la Giorquestra, que en aquesta ocasió han comptat amb la inestimable col·laboració del solista de violoncel Daniel Müller-Schott.

La presència a Girona de Müller-Schott desembocarà en un concert diumenge al mateix Auditori amb la interpretació de la cèlebre Simfonia del Nou Món, entre altres obres d'Antonín Dvorák, en el 175è aniversari del naixement del compositor txec.

«Estem molt contents de poder afrontar aquest any el nou repte de presentar l'orquestra de 60 músics amb el prestigiós solista Daniel Müller», va declarar ahir Jaume Sabaté, fundador i director general de la Giorquestra, que amb aquest concert, a més de l'aniversari de Dvorák, celebra el quart aniversari de la formació, que actua sota la batuta del seu germà, Marcel Sabaté.

Escolars de 1er a 4rt d'ESO dels instituts Vicens Vives, Santiago Sobrequès, Institut de Vilablareix i del Centre d'Acollida Mas Garriga van assistir ahir a les explicacions dels secrets i dels mecanismes d'una orquestra simfònica, i una nena fins i tot va tenir l'oportunitat de pujar a l'escenari i intentar dirigir la formació, en el que es va convertir en el moment més divertit i emocionant de la sessió.

«Els nens i nenes han vist com les diferents seccions de l'orquestra comencen a treballar la partitura. Esperem que el projecte tindrà continuïtat», va declarar Jaume Sabaté.

El projecte comença a les aules, on els escolars treballen prèviament sobre un dossier per preparar la sessió didàctica a l'Auditori.

Els assajos han servit de passada per a posar a punt el concert de diumenge (19h) a la Sala Xavier Montsalvatge, una ocasió única per veure com es desenvolupa la Giorquestra Simfònica amb el solista internacional Daniel Müller-Schott.

El programa inclou el Concert per a violoncel op. 104i la Simfonia núm. 9, op. 96 «del Nou Món».

Una hora abans hi haurà una conferència prèvia al concert a càrrec del musicòleg Xavier Paset.
Müller Schott està considerat un dels talents més prometedors de la seva generació. El seu repertori abraça des del Barroc fins a la música del segle xx i ha actuat als Estats Units, amb la Filharmònica de Nova York i les simfòniques de Xicago, Cleveland, Boston i Filadèlfia, i a Europa, amb la Simfònica de Birmingham, la London Philharmonic, l'Orquestra Nacional de França, l'Orquestra de París, la Filharmònica de Berlín, la Simfònica de la Ràdio de Berlín, Munic, Frankfurt, Stuttgart, Leipzig i Hamburg, entre moltes altres.

De la seva banda, Marcel Sabaté té una àmplia experiència en direcció, composició, interpretació i docència. En els seus inicis va ser Premi d'Honor al Conservatori Superior de Música de Barcelona i no ha deixat d'estudiar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema