visitar els malalts i els presos

29.02.2016 | 07:07
visitar els malalts i els presos

La malaltia és una situació de la qual tots o quasi tots, un dia o altre, fem experiència.
Malaltia -infirmitas, en llatí- significa «no fermesa». Es tracta de situacions en les quals la nostra persona viu una intensa vivència de feblesa, que pot ser més o menys greu, i provocada per diverses causes.
Pot esdevenir un moment de gràcia, de progrés espiritual, de maduració personal, però alhora és un moment de prova, de dolor, d'incertesa i de temptació.
El malalt, quan ha d'afrontar una malaltia llarga, greu o amb desenllaç imprevisible, es planteja, malgrat que no ho expressi, les grans qüestions: per què a mi? Quin mal he fet? Em curaré? S'acaba la meva vida? Déu m'ajudarà? Alhora, en molts moments passa i repassa la seva vida... L'acció i la presència del personal sanitari, dels familiars, amics i d'altres persones que el visiten tenen una gran repercussió per ajudar-lo a afrontar la difícil experiència de la malaltia.
El fet de visitar els malalts -i també els ancians a casa o a les residències- és una de les obres de misericòrdia, però cal entendre molt bé com ha de ser aquesta visita perquè realment sigui una benedicció i ajuda per al malalt. No totes les visites es poden considerar obres de misericòrdia.
-Cal agrair a la majoria de professionals sanitaris la seva entrega i la seva professionalitat. Demanem que s'esforcin per estar ben formats, però també cal que visquin que la seva professió és un gran servei d'amor.
-Com a crisitans formant Església hem de vetllar perquè als hospitals s'ofereixi l'acompanyament, la presència i acció de Jesús per mitjà dels sagraments. Cal que s'ofereixi aquest esrvei pastoral als malalts ingressats, i que els familiars i visitants els el posposin.
-També, des de les parròquies, els visitadors dels malalts als seus domicilis han de procurar exercir la seva missió a semblança de Jesús, el Bon Pastor, i seguint les indicacions diocesanes.
-Els qui visitin els malalts han de convertir la visita en un moment de «benedicció» [...] (extret del Full Parroquial)

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema