Otello: L'òpera torna al Teatre Municipal de Girona

La representació celebra el quatricentenari del naixement de Shakespeare

28.02.2016 | 06:53
Otello: L'òpera torna al Teatre Municipal de Girona

Els Amics de la Òpera de Sabadell ofereixen avui a les 7 del vespre una única funció a Girona de l'òpera Otello, de Giuseppe Verdi, estrenada al Teatro alla Scala de Milà el 1887. Daniel Gil de Tejada dirigeix l'orquestra i el cor i el director d'escena és Carles Ortiz. El repartiment està compost per Enrique Ferrer, Maribel Ortega, Toni Marsol, Carla Mattiolo, Carlos Cremades, Samuel Peláez, Juan Carlos Esteve i Antoni Fajardo.

Una hora abans de la funció, a les 18 h, el president de l'Associació d'Amics de la Òpera de Girona, Joan Manel Barceló, oferirà una xerrada i una exposició del llibret d'Arrigo Boito a partir deThe tragedy of Othello, the Moor of Venice, de William Shakespeare.

Otello és la història tràgica, brutal, d'un governador cec de gelosia que assassina la seva esposa, innocent, tan sols per una sospita forjada per una traïció. La tragèdia d'Otello, el moro de Venèciaés una obra escrita cap al 1603. La primera representació de la qual es té notícia va ser l'1 de novembre de 1604 al palau londinenc de Whitehall. La interpretació operística de Verdi fa que el públic tingui l'oportunitat de gaudir de la música i el cant més extraordinaris amb un dels textos teatrals de referència per la història de la literatura, un "dos en un".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema