Els Amics de la Òpera de Sabadell ofereixen avui a les 7 del vespre una única funció a Girona de l'òpera Otello, de Giuseppe Verdi, estrenada al Teatro alla Scala de Milà el 1887. Daniel Gil de Tejada dirigeix l'orquestra i el cor i el director d'escena és Carles Ortiz. El repartiment està compost per Enrique Ferrer, Maribel Ortega, Toni Marsol, Carla Mattiolo, Carlos Cremades, Samuel Peláez, Juan Carlos Esteve i Antoni Fajardo.

Una hora abans de la funció, a les 18 h, el president de l'Associació d'Amics de la Òpera de Girona, Joan Manel Barceló, oferirà una xerrada i una exposició del llibret d'Arrigo Boito a partir deThe tragedy of Othello, the Moor of Venice, de William Shakespeare.

Otello és la història tràgica, brutal, d'un governador cec de gelosia que assassina la seva esposa, innocent, tan sols per una sospita forjada per una traïció. La tragèdia d'Otello, el moro de Venèciaés una obra escrita cap al 1603. La primera representació de la qual es té notícia va ser l'1 de novembre de 1604 al palau londinenc de Whitehall. La interpretació operística de Verdi fa que el públic tingui l'oportunitat de gaudir de la música i el cant més extraordinaris amb un dels textos teatrals de referència per la història de la literatura, un "dos en un".