Abans de la famosa gala dels Oscar, als Estats Units ja fa temps que se celebren altres entregues de premis cinematogràfics. Aquest és el cas, per una banda, dels premis de cinema independent Spirit, que enguany van celebrar la 31a edició i, per l'altra, els batejats com a premis "anti-Oscar", els Razzie.

Spotlight, la pel·lícula que narra amb detall una recerca periodística del Boston Globe que va destapar els abusos sexuals a menors a l'església catòlica de Boston, va arrasar als Spirit amb els guardons a la millor pel·lícula, millor director (Tom McCarthy), millor guió (Tom McCarthy i Josh Singer), millor muntatge (Tom McArdle) i el Robert Altman Award, lliurat al director, el repartiment i el director de càsting de la cinta.

A més, Abraham Attah, el nen de Beasts of No Nation, es va endur el premi al millor actor amb el primer paper de la seva carrera, mentre que Brie Larson (Room) va ratificar la seva condició de favorita en vistes als Oscar amb un triomf més en la categoria de millor actriu. Per la seva banda, Idris Elba, un dels oblidats en els Oscar, es va fer amb l'estàtua al millor actor de repartiment per Beasts of No Nation, mentre que la transexual Mya Taylor va fer història amb la seva victòria en el camp de millor actriu de repartiment pel seu treball a Tangerine.

El trofeu al millor guió novell va anar a parar a les mans d'Emma Donoghue (Room) i Ed Lachman va rebre el reconeixement a la millor fotografia per Carol.

The Look of Silence va ser escollit com a millor documental i The Diary of a Teenage Girl, de Marielle Heller, va ser nomenada millor òpera prima.

Els "anti-Oscar"

Pel que fa als Razzie, la pel·lícula 50 ombres de Grey va tenir ahir el dubtós honor de coronar-se com la pitjor del 2015 en la 36a edició d'aquests premis, en endur-se cinc guardons.

El film va compartir el títol de pitjor pel·lícula de l'any amb Fantastic Four, en una categoria on competien amb Jupiter Ascending, Paul Blart Mall Cop 2 i Pixels. Els protagonistes de 50 ombres de Grey, Jamie Dornan i Dakota Johnson, es van emportar els trofeus de pitjor actor i pitjor actriu, respectivament, a més del de pitjor parella en la gran pantalla.

L'audiovisual va sumar un trofeu més en anotar-se el premi al pitjor guió de l'any, obra de Kelly Marcel sobre la cèlebre novel·la d'I. L. James.