Juliane Banse i Wolfram Rieger actuaran en el concert inaugural de la pròxima edició de la Schubertíada, el festival dedicat al compositor Franz Schubert, que tindrà lloc del 18 d'agost al 3 de setembre a la localitat empordanesa de Vilabertran.

La Schubertíada apostarà per tres estrelles emergents en el seu debut català: el tenor suís Mauro Peter, considerat l'intèrpret ideal del cicle La bella molinera de Schubert, que oferirà la versió del cicle acompanyat del mestre Helmut Deutsch.

També per la soprano alemanya Anna Lucia Richter, que va inaugurar el passat Festival de Lucerna al costat de Bernard Haitink i que en aquesta ocasió interpretaran un programa de lied íntegrament Schubert; i per Daniel Kharitonov, sorpresa de l'últim Concurs Txaikovski de Moscou, que interpretarà l'obra més virtuosa de Schubert, la Wanderer-Fantasie.

La Schubertíada, van anunciar ahir els seus organitzadors, continuarà amb el cicle Bach & Breakfast protagonitzat per la violinista eivissenca Lina Tur Bonet, el violoncel·lista Arnau Tomàs i el clavecinista Kennedy Moretti.

A més, el festival empordanès ha programat el retorn de la pianista Khatia Buniatishvili amb un programa exclusiu per a la Schubertíada del Quartet Casals i de la Camerata 432, que tancarà el festival dirigit pel prestigiós violinista Gordan Nikolic.

L'epicentre de la Schubertíada seguirà sent l'obra del compositor de Viena, amb obres emblemàtiques com la Wanderer-Fantasie, La bella molinera, els Impromptus per a piano i el Quintet per a dos violoncels.

Per donar un impuls decisiu a la internacionalització del festival, la Schubertíada ha signat convenis de col·laboració amb institucions del prestigi de la Wigmore Hall de Londres, la Schubertíada Schwarzenberg (Àustria), el Heidelberger Frühling (Alemanya) i l'Oxford Lieder (Gran Bretanya).

Amb aquests acords, la Schubertíada s'integra al circuit dels festivals punters dedicats al lied a Europa.