Els canvis d'instrumentistes

04.03.2016 | 07:07

Com ja és tradicional, ara és el temps del canvis de músics a les cobles-orquestres. Enguany no n'hi ha gaires. Continuen amb la mateixa formació: Ciutat de Terrassa, Reus Jove, Bisbal Jove, Ciutat de Girona, Contemporània i Selvatana.
Referent als canvis, cal destacar:
Jordi Parrot posa fi a una exitosa carrera a La Principal de la Bisbal per jubilar-se. Una llegenda viva. Ha deixat una petjada al cor de tots i cadascun dels seguidors de La Principal de la Bisbal. Eduard Font: després de tres temporades a La Principal de la Bisbal, el polifacètic músic empordanès ha deixat l'orquestra.
Noves incorporacions: Jordi Carreras, després de mitja vida als Montgrins, entra enguany a La Principal de la Bisbal, formant una parella històrica amb Ferran Miàs, dos tenores de primer ordre i bisbalencs. Dídac Flores: Per tal de suplir la baixa del versàtil Jordi Parrot, aquesta temporada s'estrenarà a La Principal de la Bisbal com a baríton. El jove cantant cardonenc és sobretot conegut pel seu pas pel programa de TV3 La nova Trinca, on va fer de Mainat. Previ a la seva entrada a l'orquestra, ha estat actuant al reconegut musical de Mar i Cel.
La Cobla Vila d'Olesa canvia de contrabaixista. La Cesca Tort deixa la cobla per dedicar-se a altres àmbits professionals, i entra en Lluís Fernández. En Lluís fins ara estava a la Cobla-Orquestra Costa Brava.
Els Montgrins. En Jordi Carreras 1a tenora va a la Principal de la Bisbal a cobrir el lloc de 2a tenora. Víctor Rodríguez, bateria, va amb el conjunt Que Tal; i David Calvet, trombó, plega i no anirà amb ningú. Als seus llocs, respectivament, entren Conrad Rafart -1a tenora, saxo i flauta-, Xavi Canals Bateria-trombó- i Miquel Vega-fiscorn i trombó.
La Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. Aquest any només hi ha un canvi temporal. El tible Marc Timón demanà un any d'excedència i ara és als Estats Units. L'ha substituït Ivan Alcazo Castellarnau, músic lleidatà provinent de Cobla La Flama de Farners.
La Costa Brava, els instrumentis-tes que pleguen aquest any són en Conrad Rafart (tenora), que va als Montgrins i en Lluís Fernández (contrabaix), que va a la Vila d'Olesa. Els nous fixatges són Joan Sala Fornell (tenora) i Carles Rambla Tió (contrabaix). D'altra banda, aquest any s'ha concedit la realització del Cicle de concerts de música per a cobla, que subvenciona la Diputació de Girona.
La cobla-orquestra Maravella canvia un trompeta: Marxa David Escobar i ocuparà el seu lloc en Joan Cozar.
La cobla Baix Empordà. Canvi de tenores: Isaac Riu marxa a la Cobla Casanoves, de la Catalunya Nord. El substitueix Quim Reixach, de Cassà de la Selva, que fins ara tocava a la Principal de Porqueres.
La Principal d'Olot fa un canvi, el de contrabaix. Se'n va Alexa Ruscalleda i entra Sixto Lara.
La Principal de Porqueres efectua també una mutació: deixa la formació Quim Reixach i s'incorpora Xavier Alsina, tenores.
Amb tota possibilitat hi han altres canvis, però aquests són els que hem trobat. Els desitgem èxits.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema