Com ja és tradicional, ara és el temps del canvis de músics a les cobles-orquestres. Enguany no n'hi ha gaires. Continuen amb la mateixa formació: Ciutat de Terrassa, Reus Jove, Bisbal Jove, Ciutat de Girona, Contemporània i Selvatana.

Referent als canvis, cal destacar:

Jordi Parrot posa fi a una exitosa carrera a La Principal de la Bisbal per jubilar-se. Una llegenda viva. Ha deixat una petjada al cor de tots i cadascun dels seguidors de La Principal de la Bisbal. Eduard Font: després de tres temporades a La Principal de la Bisbal, el polifacètic músic empordanès ha deixat l'orquestra.

Noves incorporacions: Jordi Carreras, després de mitja vida als Montgrins, entra enguany a La Principal de la Bisbal, formant una parella històrica amb Ferran Miàs, dos tenores de primer ordre i bisbalencs. Dídac Flores: Per tal de suplir la baixa del versàtil Jordi Parrot, aquesta temporada s'estrenarà a La Principal de la Bisbal com a baríton. El jove cantant cardonenc és sobretot conegut pel seu pas pel programa de TV3 La nova Trinca, on va fer de Mainat. Previ a la seva entrada a l'orquestra, ha estat actuant al reconegut musical de Mar i Cel.

La Cobla Vila d'Olesa canvia de contrabaixista. La Cesca Tort deixa la cobla per dedicar-se a altres àmbits professionals, i entra en Lluís Fernández. En Lluís fins ara estava a la Cobla-Orquestra Costa Brava.

Els Montgrins. En Jordi Carreras 1a tenora va a la Principal de la Bisbal a cobrir el lloc de 2a tenora. Víctor Rodríguez, bateria, va amb el conjunt Que Tal; i David Calvet, trombó, plega i no anirà amb ningú. Als seus llocs, respectivament, entren Conrad Rafart -1a tenora, saxo i flauta-, Xavi Canals Bateria-trombó- i Miquel Vega-fiscorn i trombó.

La Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. Aquest any només hi ha un canvi temporal. El tible Marc Timón demanà un any d'excedència i ara és als Estats Units. L'ha substituït Ivan Alcazo Castellarnau, músic lleidatà provinent de Cobla La Flama de Farners.

La Costa Brava, els instrumentis-tes que pleguen aquest any són en Conrad Rafart (tenora), que va als Montgrins i en Lluís Fernández (contrabaix), que va a la Vila d'Olesa. Els nous fixatges són Joan Sala Fornell (tenora) i Carles Rambla Tió (contrabaix). D'altra banda, aquest any s'ha concedit la realització del Cicle de concerts de música per a cobla, que subvenciona la Diputació de Girona.

La cobla-orquestra Maravella canvia un trompeta: Marxa David Escobar i ocuparà el seu lloc en Joan Cozar.

La cobla Baix Empordà. Canvi de tenores: Isaac Riu marxa a la Cobla Casanoves, de la Catalunya Nord. El substitueix Quim Reixach, de Cassà de la Selva, que fins ara tocava a la Principal de Porqueres.

La Principal d'Olot fa un canvi, el de contrabaix. Se'n va Alexa Ruscalleda i entra Sixto Lara.

La Principal de Porqueres efectua també una mutació: deixa la formació Quim Reixach i s'incorpora Xavier Alsina, tenores.

Amb tota possibilitat hi han altres canvis, però aquests són els que hem trobat. Els desitgem èxits.