Pérez i Disla es qüestionen el conceptede participació grupal amb «la gent»

Teatre Municipal (Girona) D Dissabte 5 H 19 h i 21 h

P 15€ E https://gironacultura.koobin.com

«He rebut un correu que m'informa d'una reunió. Penso moltes coses abans de decidir si anar-hi o no. I penso que la gent té ganes de fer coses. La gent vol fer-se sentir. La gent vol organitzar-se. La gent s'implica. La gent s'expressa. La gent es queixa. La gent participa. La gent escolta. La gent pensa en la gent». Ruth Atienza, Juli Disla, César Tormo, Lorena López i Toni Agustí protagonitzen La gent, una representació teatral creada per Perez & Disla, que convida els espectadors a reflexionar sobre què significa una experiència grupal, qüestionant així mateixa, amb humor i sense benevolència, el concepte de participació en si mateix, una reivindicació massa important com per no prendre-se-la seriosament. ddg.

Ivan padilla i retret teatre duen a girona una fidel adaptació d’«Anna karenina»

La Planeta (Girona) D Dissabte 5 / diumenge 6.

H 21 h / 18 h P 12 € (general) W www.laplaneta.cat

Moscou, 1870. Anna Karenina arriba a l'estació de tren trasbalsada pel cúmul de situacions succeïdes en els darrers mesos. En un estat emocional proper a la bogeria, en aquell indret només sent crits, sorolls i riures. Instants abans de prendre una decisió tràgica, Anna fa un repàs a tots els fets que l'han dut fins al límit. Ivan Padilla adapta, amb Retret Teatre, aquest clàssic de Lev Tolstoi, tot mostrant els alts i baixos de l’alta societat russa en el segle XIX. Lara Díez, coneguda per encarnar les dobles d’Inés Arrimadas i Anna Gabriel al programa Polònia, es fa seu un dels personatges més icònics de l’història del teatre universal. ddg.

Marilia Samper reflexiona sobre la crisi dels 40 en una comèdia a Lloret de Mar

Teatre de Lloret de Mar D Dissabte 5. H 21 h P 16 € (ant.) / 18 € (taq.) E www.teatredelacostabravasud.cat

Tothom viu rodejat de pors, però intenta superar-les o, almenys, amagar-les de la vista dels altres. L’Ana, en canvi, ha decidit conviure amb tots els seus temors i paranoies i ensenyar-los sense complexos, acceptant així, públicament, que la seva vida és i serà una veritable merda. A punt de fer els 40 anys, artista conceptual a l’atur i vivint de nou a casa dels seus pares, l’Ana s’ha convertit en un molest espantall que no suporta el món en el qual viu, i el món tampoc la suporta a ella. Només que la seva idíl·lica vida de merda es veurà amenaçada per la intenció de la seva germana Marta de separar-se del seu xicot - vegà i practicant de ioga - i tornar a la llar paterna. ddg.

«Xup Xup, una aventura a la cuina» de la minúscula, al casal del poble de bordils

Casal del Poble (Bordils) D Diumenge 6. H 12 h

P 3 € W http://www.escenaris.cat

La Maria Lluïsa és una cuinera retirada que és molt velleta i que vol explicar als alumnes com va ser el seu primer dia de feina, quan era molt jove i acabava de finalitzar els estudis d’hostaleria. La primera feina que va tenir va ser al menjador d’una escola. L’espectacle comença quan aquesta s’amaga darrere l’escena i reapareix com a cuinera jove, com si fos un salt enrere i retrocedís en el temps per representar- nos la seva història. ddg.

L’orquestra de Cambra de Munic i Alexei Volodin repinten l’obra de Mendelssohn

Sala Montsalvatge de l’Auditori (Girona) D Diumenge 6

H 19 h P Entre 18 € i 45 € E https://www.koobin.com

Amb una temporada de concerts pròpia, la de Munic és una gran orquestra i una institució singular: és l'orquestra de cambra amb més abonats d'Europa. Dirigida per Alexander Liebreich, la formació bavaresa pintarà a Girona, amb la col·laboració del prestigiós pianista Alexei Volodin, els colors i les ombres dels paisatges escocesos que Mendelssohn va imaginar. ddg