La vaga atura les classes a les facultats de Lletres, Educació i Dret a la UdG

Uns 500 estudiants de la universitat i dels instituts interrompen el trànsit i criden consignes contra el «3+2» al centre de Girona

07.03.2016 | 07:09
La vaga atura les classes a les facultats de Lletres, Educació i Dret a la UdG

La vaga d'estudiants convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) en contra del decret anomenat del 3+2 va aturar ahir les classes a les facultats de Lletres, Educació i Dret de la UdG. A Lletres hi va haver classe només a primera hora. Hi va haver estudiants que van fer nit a Dret i a Educació.

Al migdia, prop de 500 estudiants universitaris i també d'instituts es van manifestar per Girona en contra del decret per reduir a tres anys els graus i fer màsters de dos anys.

Els estudiants van tallar el trànsit a l'avinguda Jaume I i van cridar proclames en favor de la universitat pública i en contra del capitalisme, en una protesta de caire pacífic, durant la qual es van enganxar cartells a la seu de la Generalitat i la subdelegació del Govern espanyol, i també es van llençar ous contra el Santander, entitat bancària que, segons els manifestants, té el 84% del deute de la UdG.

L'anomenat decret del 3+2 està cridat a canviar el sistema universitari escurçant els graus de quatre a tres anys i, en canvi, fent que els màsters durin dos anys.

Els estudiants lamenten que això farà que els graus siguin massa genèrics i que, gairebé per força, calgui fer un màster per completar la formació.

«Estem aguantant des de fa tres anys pujades de taxes i ara el 3+2 és un nou atac a les classes populars, sortim al carrer per reivindicar la gratuïtat i la qualitat de l'educació», va manifestar un dels portaveus del sindicat, Santi Lorenzo.

Els estudiants ja van organitzar al desembre un referèndum sobre el model 3+2, i el 90% de la comunitat universitària es va pronunciar en contra d'aquesta nova fórmula.

Manifestació a Barcelona
D'altra banda, els estudiants van irrompre també als carrers del centre de Barcelona per manifestar-se davant la Secretaria d'Universitats abans d'arribar a la plaça de Sant Jaume, on es va llegir el manifest de la convocatòria i van pintar la consigna «No al 3+2» al terra. Segons la guàrdia urbana hi havia més de 3.000 persones

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema