Difícil trobar una triomfadora a la gala dels premis César del cinema francès que es va celebrar la nit de divendres i que va veure com Fatima s'alçava amb el premi a la millor pel·lícula però era desbancada en nombre d'estatuetes per Mustang i per Marguerite. Si hi va haver un fil conductor en els premis de l'acadèmia francesa va ser que es van centrar en històries de dones, com la de la protagonista de Fatima, una mare de dues filles que ha de multiplicar els treballs de netejadora per pagar els estudis de les seves filles. La cinta de Philippe Faucon, que ni tan sols estava nominat en la categoria de millor director, també es va emportar els premis de millor actriu revelació, que va recaure en Zita Hanrot, i millor guió adaptat.

Amb quatre estatuetes va marxar de la cerimònia Mustang, que avui buscarà a Los Angeles l'Oscar a la millor pel·lícula estrangera. Les peripècies de quatre nenes turques que veuen retallades les llibertats per una societat tancada va veure com la seva directora, la francoturca Deniz Gamze Ergüven, es feia amb el César a la millor primera pel·lícula, al qual se sumaven el de millor muntatge, música original i guió original.

Quatre Césars va guanyar també Marguerite, de Xavier Giannoli. Catherine Frot va guanyar el César a la millor actriu per la seva interpretació d'una milionària dels anys 20 obstinada a cantar malgrat la seva absència patent de talent. La resta de guardons van ser en les categories de vestuari, so i decorats.