Mossèn Cinto 2.0 reflexiona a Twitter

Cinto Busquet ha publicat «Piulades al vent»

07.03.2016 | 07:09
Cinto Busquet.

El capellà gironí Cinto Busquet ha recollit 540 pensaments i reflexions que va fer quan es trobava destinat a les parròquies de l'Alt Urgell i la Cerdanya. El volum, titulat «Piulades al vent. Pensaments d'un captaire de l'esperit», és un recull de piulades que comparteixen la mètrica màxima dels 140 caràcters que permet Twitter.

Passejar al matí per l'entorn natural de Puigcerdà, Alp o la Seu d'Urgell abans de començar la jornada ajuda a pensar amb claredat. La visió del Cadí il·luminat pel sol que surt per darrere el Puigmal asserena. El passeig permet reflexionar i analitzar des d'una certa distància fins i tot l'actualitat més pesada i repetitiva de la política que es fa a la ciutat. Així ho ha fet Cinto Busquet, un capellà que entre el 2012 i el 2015 va viure a les parròquies de l'Alt Urgell i la Cerdanya, a través de 540 pensaments fets aquells dies i expressats en els 140 caràcters d'una piulada a Twitter. Espiritualitat tàctil.
El capellà, actualment resident a Barcelona i Banyoles, ha decidit ara publicar en un llibre les reflexions que li van anar venint al cap fruit d'aquelles i altres passejades. Piulades al vent. Pensaments d'un captaire de l'esperit és, doncs, un recull de reflexions personals que comparteixen el format curt de la piulada: «Em vaig autoimposar que tinguessin totes 140 caràcters per una exigència formal relacionada amb la poesia, que m'agrada molt... a més, crec que aquest tipus de pensament és mot adient per a aquesta mètrica quan es vol dir alguna cosa significativa». Les piulades «no parlen específicament de la realitat o la societat del Pirineu, sinó que estan molt lligades a una actualitat del dia que potser no tindria més interès més enllà del moment, en canvi jo vaig fer servir aquesta eina per fixar reflexions que van més enllà de la quotidianitat», assenyala.
com a la Cerdanya durant la seva estada, argumenta que «molts dels pensaments estan lligats a experiències concretes que vaig viure, però la formulació no està lligada a un fet concret sinó a persones, relacions, sobre la interioritat, el dolor, el temps, Déu...». El capellà explica que el conjunt de reflexions «va néixer en el context de l'Alt Urgell i la Cerdanya, que és on vivia, i molts dels pensaments són fruit de passejos a primera hora del matí... és en aquest moment, mirant les muntanyes, que molts dels pensaments van prendre forma».
Cinto Busquet, que també ha viscut al Japó, explica que enyora l'ambient i la pausa del Pirineu: «lLa vida de la gran ciutat sempre porta uns ritmes que, si un no vigila, deshumanitzen força... sempre depèn d'un mateix, de com afronta les coses, però certament un context com la Cerdanya o l'Alt Urgell té una qualitat de vida més gran... per això de tant en tant hi faig una escapadeta, les muntanyes em van robar el cor», admet.
Busquet va presentar el seu llibre a Girona a finals de gener, en un acte celebrat a la biblioteca Carles Rahola de la ciutat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema