El Departament de Cultura col·labora en el doblatge de les primeres pel·lícules en català en la plataforma de vídeo a la carta Netflix, distribuïdes per DeAPlaneta.

Les vuit pel·lícules disponibles actualment a Netflix han estat doblades amb el suport de la Direcció general de Política Lingüística del Departament de Cultura o del Servei Català del Doblatge.

Fins ara, les pel·lícules disponibles amb àudio en català a Netflix són: Planet 51, Mata'ls suaument, El secret dels germans Grimm, Sky Capitain, El Pianista, Un pont a Terabithia, Diari d'una mainadera i El talp.

La Direcció general de Política Lingüística treballa estretament amb les distribuïdores perquè incorporin el català a les seves produccions i també perquè incloguin els àudios i subtítols disponibles en català en tots els formats de distribució més enllà de l'estrena en sala, és a dir, en formats com Blu-ray, DVD i, especialment, en les plataformes de vídeo a la carta.

Actualment es pot accedir a pel·lícules doblades o subtitulades en català a Yomvi, Filmin, AppleTV i, des del mes de gener, a Netflix.

Segons va informar ahir el departament de Cultura, "l'objectiu final de la col·laboració amb les distribuïdores és fer créixer la disponibilitat de continguts audiovisuals en llengua catalana, de tal manera que incloguin en tots els formats de distribució els àudios i els subtítols de les pel·lícules que s'han estrenat en català als cinemes, a la televisió, en format DVD o Blu-ray".