Girona i Salt ballen des de l'1 de març a ritme de música negra amb el Black Music Festival, que porta un bon ritme venda d'entrades durant els primers quinze dies d'aquest festival. "De moment estem molt satisfets tant pel que fa a nivell de resposta del públic com la resposta artística", va assenyalar Pau Marquès, director del festival.

També estan esperançats davant el bon ritme de venda d'entrades, similar a altres anys. "Llevat de quatre o cinc artistes que ho omplen tot, els altres han de treballar-s'ho molt i, ara per ara, veiem que es va omplint" va comentar. Ahir encara quedaven entrades lliures per veure un dels caps de cartell d'aquesta edició The Stanley Clarke Band o el concert tribut a Amy Winehouse que comptarà amb el corista principal de la difunta cantant. "Creiem que ens podrem acostar al ple complet" va assenyalar Marquès.La gran majoria dels assistents als espectacles són veïns de les comarques gironines o de l'àrea metropolitana de Barcelona tot i que també han notat un increment del nombre de visitants del sud de França.

El festival continua tenint Salt i Girona com "les capitals de la música negra" però han decidit estendre's pel territori més immediat programant espectacles a Fornells de la Selva, Cervià de Ter, la Bisbal d'Empordà, Perpinyà o, fins i tot, Barcelona. "Un eix mediterrani" que de cara a propers anys volen ampliar i així arribar a més localitzacions. Això sí, sense deixar de ser un festival gironí i saltenc.Una línia que volen mantenir i potenciar de cara a les pròximes edicions com també volen anar obrint el festival a estils i gèneres vinculats o que s'hagin vist influenciats pel món de la música negre com pot ser la rumba, el hip hop o els ritmes llatins. "Mantenint la música negre com a eix central però ampliant-ho per poder atreure més públic", va explicar el director.

El festival va arrencar el passat dimarts 1 de març amb una "presentació especial", en paraules del nou director del festival, Pau Marquès, a la sala barcelonina Luz de Gas: un tribut a Michael Jackson del grup de jazz fusió Patax. No obstant això, la inauguració oficial es va fer el divendres 4 de març a La Mirona, amb la cantant nord-americana Akua Naru.

A grans trets, el festival combina artistes internacionals amb onze grups o solistes catalans i espanyols i deu més d'àmbit gironí, entre els quals hi ha grups que han crescut amb el Black Music Festival com ara The Gruixut's, JN Band, BigBlack Rhino, DeDards i The Stereotips. D'altra banda, tal i com va detallar Marquès, també s'intenta visualitzar "valors emergents.