Un jutge forense ha determinat que el pintor i músic Slim Dalí, nebot nét de Salvador Dalí, mort el 23 d'octubre a Londres, va morir per una sobredosi de metanfetamina, van informar ahir els mitjans britànics. Dalí, fill de l'actriu francesa Stéphane Audran, havia nascut a Tunísia fa 49 anys, i vivia a la capital britànica des de feia més de dues dècades.

La núvia del músic de jazz va trobar el cos sense vida a la seva habitació, envoltat de «parafernalia relacionada amb les drogues», assenyala la recerca judicial, que subratlla que l'hepatitis B que sofria Dalí va influir que la dosi de narcòtics resultés letal.

Una de les residents a Athlone House, edifici on va viure Dalí els últims 20 anys, al barri londinenc de Kentish Town, li ret tribut en un diari local d'aquest districte.

«Durant més d'una dècada, Slim ha estat un estel en auge com a intèrpret de jazz i com a pintor», relata Céline La Franiere a The Kentishtowner. «La gent s'ha preguntat com algú com Slim Dalí podia viure en un edifici d'habitatges socials com a aquest. La resposta, en part, és senzilla. Slim estimava pertànyer a aquesta comunitat, malgrat que el miressin de reüll».