L'«Eccehomo» del municipi de Borja ja té llest el seu propi Centre d'Interpretació

08.03.2016 | 08:12

L'extens material recopilat sobre el fenomen del Eccehomo de Borja (Saragossa), un fresc que va aconseguir fama internacional arran dels retocs que li va donar una octogenària del poble, s'exhibeix al Centre d'Interpretació del Eccehomo, que s'inaugurarà en aquesta localitat el proper dia 16.
Retalls de diaris nacionals i internacionals, talls de ràdio, enregistraments de TV, publicacions a internet i tot tipus de material recopilat sobre aquesta obra s'exposen al centre, amb el qual es pretén rellançar aquesta pintura i explicar als turistes una sorprenent història que va donar la volta al món i que encara segueix acaparant l'interès dels ciutadans.
En aquest centre es dedicarà un apartat a la restauradora del fresc, Cecilia Giménez, i un altre al seu autor original, el pintor Elías García Martínez, d'origen valencià i la figura també es pretén realçar en aquesta localitat, va avançar ahir l'alcalde de Borja, Eduardo Arilla. Aquest espai està ubicat a la planta baixa del mateix casalot en el qual també s'assenta el Santuari de la Misericòrdia, en una de les parets Elías García Martínez va pintar en la primera meitat del segle XX un eccehomo.
A més d'aquest Centre d'Interpretació, a Borja han començat recentment les obres del Museu Internacional d'Arts Plàstiques sobre la figura de l'Eccehomo. També sobre l'Homo recentment s'ha tret a la venda multitud de productes de merchandising amb la imatge del fresc, tasses, xapes, entre d'altres. Anys després, el fenomen segueix atraient un gran nombre de visitants al municipi aragonès.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema