Inicien les proves de la tecnologia que detectarà en un futur les ones gravitacionals

09.03.2016 | 07:25

El futur laboratori a l'espai LISA Pathfinder de l'ESA, en què el grup d'Astronomia gravitacional LISA de l'Institut de Ciències de l'Espai (IEEC-CISC) juga un paper destacat, ha iniciat les proves científiques per provar la tecnologia que permetrà detectar les ones gravitacionals a l 'espai. Segons va informar ahir l'IEEC, després d'una llarga sèrie de proves, LISA Pathfinder de l'ESA ha iniciat la seva missió científica per provar la tecnologia necessària per observar les ones gravitacionals des de l'espai i recollir més evidències.
Com va predir fa anys el científic Albert Einstein fa un segle, les ones gravitacionals són les fluctuacions en el teixit espai-temps produïdes per esdeveniments astronòmics com les explosions de supernoves o la fusió de dos forats negres. Recentment, la primera detecció directa d'aquestes ones a la Terra va inaugurar l'era de l'astronomia gravitacional.
Un futur observatori a l'espai, sensible a les ones gravitacionals amb longituds d'ona més llargues que les detectades a la Terra, és una eina essencial per explorar aquest nou camp d'estudi mitjançant l'anàlisi d'alguns dels objectes més massius i energètics de l'Univers.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema