El músic i productor gironí Rubén Berengena ha produït el CD de Walter Coronda Agustín Swing, que es presentarà avui al Sunset Jazz Club en el marc del Black Music Festival.

La cita serà a les deu la nit i Coronda mostrarà el seu nou treball discogràfic, primer enregistrat amb músics catalans. A més, és el primer treball que sorgeix de 41dB, el nou estudi de música que Berengena té a Cassà de la Selva.

Nascut a Buenos Aires, el guitarrista Walter Coronda és un seguidor incondicional de l'escola del guitarrista gitano belga Django Reinhardt, precursor de l'estil anomenat jazz manouche gypsy jazz, i en la seva carrera ha treballat amb músics llegendaris com Walter Malosetti, a la seva Argentina natal.

En les seves estades europees ha col·laborat amb altres mestres de l'estil com Thomas Kretzschmar o Biel Ballester, a més d'haver-se presentat en prestigiosos clubs i festivals.

Coronda ha aprofitat la seva estada a Girona per enregistrar Agustín Swing, un disc que inclou nou temes de swing i manouche, a més de la composició original que dóna nom a l'àlbum.

Per aquest enregistrament, el músic porteny ha comptat amb la col·laboració dels músics Xavi Molina (clarinet), Valentín Moya (guitarra), Alix Levy (baix) i Rubén Berengena, que a més de ser el responsable de la producció artística i executiva del projecte ha participat tocant la bateria.

En el disc també han col·laborat Toni Garcès, com a tècnic d'enregistrament i dissenyador, i Elena Vilà, que signa les fotografies.