Un Aston Martin del duc d'Edimburg, al qual es va afegir un mirall addicional perquè la reina Isabel II pogués fer una ullada als seus barrets, sortirà a la venda per primera vegada en gairebé 40 anys, tal com va informar ahir la casa de subhastes H & H. Per aquest automòbil s'espera aconseguir una quantitat mínima d'entre 350.000 i 450.000 lliures (453.785 i 583.438 euros).

El cotxe, pel qual s'espera recaptar fins a tres vegades més del preu d'un Aston Martin nou, es va construir el 1954 a petició del duc d'Edimburg, que el va utilitzar durant set anys. El model, entapissat amb cuir de color gris i acabat en verd, es va modificar amb un mirall extra que permetia a Isabel II posar-se el barret recte.

Un altre element addicional que caracteritza el vehicle és una ràdio-telèfon que permetia al consort de la sobirana trucar al palau de Buckingham i parlar amb els seus fills, el príncep Carles i la princesa Anna, mentre canviava la seva veu per jugar amb ells. Si bé el mirall encara forma part del vehicle, l'únic que queda del sistema telefònic és l'antena i el botó d'encesa.

L'automòbil, que compta en total amb 80.467 quilòmetres recorreguts, se subhastarà el 20 d'abril al Museu Imperial de Guerra de Duxford, a l'est d'Anglaterra.