Exposen els «guixos» de Josep Clarà

11.03.2016 | 07:27
Els periodistes contemplen un dels «guixos» de l´exposició.

El Museu Europeu d'Art Contemporani (MEAM) de Barcelona acull des d'ahir l'exposició Al taller de Josep Clarà. Els guixos d'un escultor irrepetible dedicada a l'artista olotí. Aquesta exposició ha estat coproduïda pel MEAM i pel Museu de la Garrotxa d'Olot, d'on venen la major part de peces, procedents de l'antic Museu Clarà de Barcelona.
L'exposició, comissariada per Cristina Rodríguez Samaniego, en col·laboració amb Irene Gras Valero, obre una finestra a «l'univers Clarà», a partir dels guixos més rellevants de cada una de les èpoques de la prolífica vida de l'escultor, juntament amb dibuixos, fotografies i altres materials visuals.
Entre les més de 80 peces que formen part de la mostra, destaquen els guixos d'obres escultòriques emblemàtiques com La Deessa i Joventut (1928), a la plaça Catalunya de Barcelona; Monument al treball (1915), escultura monumental, situada a la plaça del Doctor Robert de Sabadell; Maternitat (1948), ubicada a la plaça Clarà d'Olot, i Retrat femení (1913), peça de guix que conserva els punts fets per l'escultor que li van permetre passar el guix a marbre.
La mostra es podrà veure fins al 19 de juny a Barcelona i al Museu de la Garrotxa d'Olot del setembre de 2017 al gener de 2018.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema