el capellà, l'home del tresor

14.03.2016 | 07:14
el capellà, l'home del tresor

El proper dissabte, dia 19, és la festa de Sant Josep, el dia del Seminari. Però com que el diumenge 20 és diumenge de Rams, nosaltres celebrem el dia del Seminari aquest diumenge, dia 13, cinquè de quaresma.
Durant algunes setmanes no comentaré les obres de misericòrdia, perquè cal estar atents a la Setmana Santa i Pasqua. Després de Pasqua continuaré reflexionant-hi. Algú pot quedar sorprès pel títol de la carta: «El capellà, l'home del tresor». Doncs sí, ho afirmo amb tota convicció: el capellà és l'home que reparteix el millor tresor que es pot gaudir durant la vida i per sempre. Intento explicar-me. Fa anys, quan jo era vicari, en unes colònies d'estiu vàrem reinventar el «joc del tresor». Els infants i adolescents havien de cercar, mitjançant indicacions simbòliques, els llocs on hi havia un monitor amb un tresor. Concretament, els tresors a cercar eren l'amor, l'amistat, el servei, la pau, la victòria, la família, la diversió i l'alegria. A cada lloc, si hi arribaven, els donaven un objecte referent al tresor.
En acabar havien de decidir per grups quin era el tresor que agradava més a cadascú. Per decidir-ho, els costà posar-se d'acord, a cada grup, i més encara tots junts. «Tants caps, tants barrets».
Però el joc no s'acabava aquí. Un cop aclarit quin era el tresor més valorat, el cap proclamava: «Però encara falta el millor tresor».
La finalitat era descobrir Jesucrist, el millor tresor.
Aleshores, seguint pistes, havien de continuar cercant el millor tresor del món i de la vida.
Les pistes els varen portar a una petita ermita on havíem posat un pòster de Jesús, una imatge del nen Jesús, una creu, una bíblia, fotografies d'una celebració de la Missa, d'altres sagraments i de diferents serveis a les persones: pobres, malalts, vells, infants, joves... Un rètol gran a l'absis anunciava:?«Jesús és el teu tresor».
L'endemà, tot celebrant el dia dels pares, en la celebració de la Missa els vaig explicar que els mossens eren els homes que repartien el tresor que és Jesucrist [...] (extret del Full Parroquial)

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema