Nadal, primer rector de la UdG, dóna els seus llibres a la universitat

L'historiador de la llengua lliura uns 1.500 títols adquirits els darrers «4 o 5 anys» sobre aspectes com ara l'organització de les formigues

14.03.2016 | 07:14
Josep Maria Nadal, entre Avel·lina Sunyer i Gemma Rigau.

Un important fons bibliogràfic sobre aspectes de l'organització de les formigues o sobre els gestos que feien els primers neandertals va passar ahir a formar part de l'apartat de lingüística de la Biblioteca de la UdG, després que el primer rector d'aquesta universitat, Josep Maria Nadal, fes donació de la seva col·lecció particular de llibres a la biblioteca universitària.
Nadal, que en l'àmbit acadèmic s'ha especialitzat en la història de la llengua, s'ha dedicat els darrers anys a «tornar a estudiar» sobre aspectes que ell mateix va definir com a «socials, biològics i de l'evolució de la humanitat», perquè considera que «és la interacció social la que cohesiona els grups».
Comprador compulsiu de llibres, Nadal ha aplegat els darrers 4 o 5 anys uns 1.500 títols sobre aquesta temàtica, que ara passen a integrar-se als «fons especials» de la biblioteca universitària.
La donació de l'exrector lingüista també inclou la part de la seva biblioteca particular més específicament catalogable dins l'àrea de la lingüistica, com ara llibres de lingüística teòrica i llibres d'història de la llengua, a més d'algun exemplar singular, com el primer poemari d'autoria pròpia que va publicar, Entre el somni i la ironia, de 1967.
Els llibres de Josep Maria Nadal queden integrats a uns fons especials que tenen, entre altres, les biblioteques cedides de Prudenci i Aurora Bertrana, Vicens Vives, Ferrater Mora, Raimon Panikkar o Pierre Vilar, i també la del seu germà, l'historiador Joaquim Nadal.
Aquests fons especials sumen un total de 65.000 volums, un 15% dels 415.000 llibres que atresora la institució.
Nadal va estar acompanyat per amics i professors ahir a l'acte de cessió. Javier Cercas, Xavier Pla, Avel·lina Sunyer, Gemma Rigau, Francesc Feliu, Josep Maria Fonalleras, Anna Maria Geli, Francesc Roca, Antònia Boix i Joaquim Nadal, entre altres, van voler acompanyar el lingüista en un acte que va resultar a estones emotiu i a estones divertit i desenfadat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema