La Fundació Dalí es bolca en el mercat xinès

L'èxit de l'exposició "Media-Dalí" inaugurada el novembre passat a Xangai converteixen en prioritari el mercat asiàtic

14.03.2016 | 16:39

La Fundació Dalí s'ha bolcat en el mercat xinès, que considera una prioritat després de l'èxit de l'exposició "Media-Dalí", que va inaugurar el novembre passat a Xangai i que ha comptat amb 160.000 visitants.

Els responsables d'aquesta institució han recordat aquesta aposta durant la presentació de la Memòria Econòmica i d'Activitats del 2015, confirmada amb el llançament de la versió xinesa del seu web corporatiu.

Aquesta pàgina facilita l'accés als continguts que ofereix la Fundació Dalí sobre el pintor i els seus museus a la vegada que dóna a conèixer els seus objectius.

Aquest desplegament per captar el mercat xinès, que inclou la reflexió que la seva completa execució requeriria vols directes entre aquell país i Barcelona, contrasta amb el descens de visitants que van experimentar els museus Dalí el 2015 d'un 9,5 per cent, que s'atribueix a un descens del turisme rus.

La reunió del Patronat de la Fundació Dalí, que ha tingut lloc avui, ha servit també per recordar la figura del que va ser director del Teatre-Museu de Figueres, Antoni Pitxot, mort l'any passat.

Els patrons han reelegit per cinc anys Ramon Boixadós com a president de la fundació i Lluís Peñuelas com a secretari general.

La memòria d'activitats detalla les diferents exposicions que es van dur a terme el 2015 i inclou la titulada "Dalí, breaking news", fruit de l'acord amb l'Agència EFE i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que acaba de concloure un període d'itinerància a Brussel·les.

Dels resultats econòmics, la Fundació Dalí en destaca que va obtenir uns ingressos de més de 14 milions d'euros i unes despeses de poc més d'11 milions que suposen un excedent de gairebé 3 milions d'euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema