El llibre Basses i pluja, de Jaume Bosquet (Salt, 1956), ha estat el guanyador del XXXIII Premi de Poesia Manuel Rodríguez Martínez-Ciutat d'Alcoi, que convoca l'Associació Cultural Amics de Joan Valls i Jordà d'Alcoi.

Un total de 98 originals de diversos llocs dels Països Catalans han concorregut a un premi que va ser instituït el 1983 a la ciutat d'Alcoi del País Valencià i que en?guany ha aconseguit una xifra rècord de participació.

Basses i pluja, que ha estat editat per l'Editorial Denes, és un aplec de 40 poemes que parlen del pas del temps i fan un balanç vital a través de la reflexió sobre l'experència docent de l'autor, resident a Olot i professor de català a l'IES La Garrotxa.

El poemari evoca records personals i familiars, els homenatges a companys, l'amor i també les impressions íntimes del procés d'independència que Catalunya protagonitza des de fa uns anys. Basses i pluja és el títol també d'un poema central del llibre que narra una visita al cementiri de Salt.

Bosquet ostenta entre altres premis el Miquel de Palol amb el llibre Transvasament (2013) i els Jocs Florals de Barcelona de 2009 amb l'obra Triacant. Altres llibres seus són Diàlegs (1999), Les formes amb la calma (2003) o L'altre (2004). Com a traductor al català, en col·laboració amb Miquel Àngel Llauger, l'Antologia de Spoon River, del poeta nord-americà Edgar Lee Masters, li va valer el Premi Crítica Serra d'Or de traducció poètica 2013.

L'acte de lliurament del premi i de presentació del llibre editat va tenir lloc a la ciutat d'Alcoi el proppassat dissabte 12 de març.

Integraven el jurat del premi Manuel Bellver, Josep Mir, Josep Ribera, Francesc Rodrigo i Manel Rodríguez-Castelló.